GASILI POŽAR I PRIVELI MUŠKARCA

Policajci krenuli u potragu za piromanom pa naišli na jednog koji je baš bio u akciji

22.08.2017 u 15:34

Bionic
Reading

Ekipa šibenske interventne policije danas je na području Mirlović Zagore uočila muškarca kako upaljačem pali vatru pa su ga uhitili i brzo ugasili požar koji je upravo planuo

Uhvatili su ga dok su obilazili to područje upravo zbog sumnji da netko namjerno podmeće vatru, a prema informacijama kojima raspolaže portal sibenik.in, taj muškarac nije jedina osoba s kojom šibenska policija u ovom trenutku razgovara o požarima.

'Prikupljamo obavijesti o događaju o kojem govorite i razgovaramo s osobama za koje postoji sumnja da eventualno imaju veze s požarima koji plamte ili su gorjeli na našem području u proteklom razdoblju. Takve osobe dovodimo na razgovor u policijsku postaju i prikupljamo sva saznanja i obavijesti kako bi utvrdili imaju li ikakve veze s paljenjem vatre',  rekla je Marica Kosor, glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske.

Naime, jutros su podnesene kaznene prijave protiv dvojice maloljetnika koje sumnjiče za izazivanje požara koji je jučer popodne planuo kod Nacionalnog parka Krka, na području Radučića.

 Jednog od njih sumnjiče da je upaljačem zapalio suhu travu, a drugoga da ga je poticao na to kazneno djelo dovođenja u opasnost ljudi i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom. 

Vatrogasci se i dalje bore s požarom na drniskom i prominskom području Izvor: Cropix / Autor: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX