NAKON DUGE I TEŠKE ISTRAGE

Policajac nije vrijeđao Sauchu, a je li on njega, utvrdit će sud!

14.01.2015 u 22:40

Bionic
Reading

Služba za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova provela je izvanredni nadzor u slučaju postupanja policijskih službenika tijekom održavanja Snježne kraljice na Sljemenu, kada je došlo do incidenta u kojem su sudjelovala dva policajca i Tomislav Saucha, predstojnik Ureda predsjednika Vlade

Zaključci provedenog izvanrednog nadzora glase da policajac koji je postupao prema Sauchi nije postupio protivno zakonskim propisima dok policajac koji je postupao prema Saši Đujiću nije poštivao odredbu Pravilnika o načinu policijskog postupanja koja se odnosi na uljudno ophođenje prema građanima, priopćili su iz policije.

U dijelu koji se odnosi na način i sadržaj komunikacije policijskog službenika i gospodina Tomislava Sauche prikupljene su kontradiktorne izjave očevidaca, navode dalje. No kako je neposredno opažanje policijskog službenika temelj za podnošenje prijave prekršaja ili kaznenog djela, sve okolnosti koje se odnose na činjenicu je li ili nije počinjen prekršaj utvrđivat će se u prekršajnom postupku pred mjerodavnim prekršajnim sudom, zaključili su u policiji.

Podsjetimo, mediji su objavili da se alkoholizirani Saucha tijekom Snježne kraljice na Sljemenu sukobio se s policajcima, pri čemu se pozivao na svoje političke veze.

Neki očevici pak tvrde da je policija ta koja je sve zakuhala, što je između ostaloga izjavio i pjevač benda Zadruga Krešo Končevski, koji je svemu osobno svjedočio. Policija je prilično dugo rješavala slučaj jer im je dio svjedoka otišao na skijanje u inozemstvo pa im nisu bili dostupni za davanje iskaza.

Pisanim se priopćenjem oglasio i Tomislav Saucha, javlja Dnevnik.hr, koji ostaje pri tvrdnji da su pojedini pripadnici interventne policije postupili neprofesionalno i nekorektno prema njemu i ljudima u njegovom društvu. Saucha smatra da svojim riječima i postupcima nije nikoga vrijeđao niti je prijetio. 'Sve ostale detalje i okolnosti toga događaja iznijet ću u prekršajnom postupku', poručio je Saucha.