OSTOJIĆ POTVRDIO

Policija istražuje pijani incident šefa Milanovićeva kabineta

08.01.2015 u 13:49

Bionic
Reading

Ministar unutrašnjih poslova Ranko Ostojić potvrdio je novinarima prije sjednice Vlade da unutarnja kontrola provodi istragu vezanu uz navodni incident Tomislava Sauche, predstojnika Ureda premijera Zorana Milanovića s policajcima tijekom utrke Snježna kraljica na Sljemenu. Ostojić je dodao i da će javnost biti pravodobno informirana o rezultatima istrage

Saucha je navodno izvrijeđao interventne policajce u VIP šatoru nakon druge utrke Svjetskog skijaškog kupa na Sljemenu.

Prema pisanju portala Vecernji.hr, policajci su intervenirali jer je netko htio ući u VIP šator bez propusnice. Saucha, koji je već popio nekoliko pića, umiješao se, počeo vrijeđati policajce i zaprijetio poznanstvom s ministrom Rankom Ostojićem i ravnateljem policije Vladom Dominićem.

Incident je navodno smirio Davor Posilović, načelnik sektora policije PU zagrebačke, pod čijom je ingerencijom i interventna jedinica. Na upit tportala vezano uz incident na Sljemenu, iz MUP-a su poručili da su temeljem izvješća policijskih službenika raspoređenih na poslovima osiguranja na utrci Svjetskog kupa na Sljemenu upoznati s događajem u kojem je jedan od sudionika gospodin Tomislav Saucha.

'Kako bi se utvrdile sve okolnosti i činjenice, daljnje postupanje preuzela je Služba za unutarnju kontrolu Ministarstva unutarnjih poslova. S obzirom na tu činjenicu, ne možemo iznositi ni komentirati detaljnija saznanja o događaju kojima trenutačno raspolažemo kako ne bismo utjecali na ishod nalaza Službe za unutarnju kontrolu', poručili su iz Službe za odnose s javnošću MUP-a.