BITKA NA PRISAVLJU

Pola HRT-a želi biti glavni ravnatelj

19.01.2010 u 16:46

Bionic
Reading

U utrku za glavnog ravnatelja HRT-a nakon otvaranja koverti ušla su 22 kandidata, ali je tek njih 15 poslalo svu potrebnu dokumentaciju

Najviše kandidata za mjesto šefa svih šefova na Prisavlju pikira upravo iz te kuće. Uz Ivanku Lučev koja trenutačno obnaša funkciju pomoćnice glavnog ravnatelja za Hrvatski radio, Nikola Kristić urednik je u Informativnog programu, Damir Novinić pomoćnik je za ekonomske poslove ravnatelja HTV-a, Damir Šimunović radi na mjestu pomoćnika glavnog ravnatelja, Nada Prkačin novinarka je HTV-a, Tomislav Radić umirovljenik je koji je godinama radio na Hrvatskom radiju, Veljko Jančić aktualni je koordinator u emisiji 'Hrvatska uživo', Branko Debeljak redatelj je na televiziji, a Marko Malnar šef je tehnike HR-a.

Uz njih, na razgovor kod vijećnika, pozvat će se još bivši predsjednik uprave Vjesnika d. d. Franjo Maletić, članica vijeća za elektroničke medije Nada Zgrabljić Rotar, direktor Vinkovačke TV Dragutin Veselčić, redatelj i producent koji živi i radi u Los Angelesu Boško Grubić, bivši predsjednik Uprave Helios osiguranja i aktualni predavač na Visokoj poslovnoj školi Libertas Ivan Pavelić te Zoran Kalinić.

Kada će kandidati biti pozvani na razgovor, Vijeće će odlučiti na sljedećoj sjednici koja je zakazana za idući tjedan.