OPSADA KARLOVAČKE BOLNICE

Pokušali ubiti Roma dok je vozio djevojku u školu?

25.09.2013 u 14:28

Bionic
Reading

U Gornjem Sjeničaku kraj Karlovca u eksploziji je ranjen 33-godišnji muškarac Nenad, kojeg mještani zovu Čičak. Okolnosti nesretnog slučaja nepoznate su još i policijskim istražiteljima koji na mjestu događaja obavljaju očevid i prikupljaju informacije

Pred općom bolnicom Karlovac trenutačno je 28 pripadnika romske nacionalne manjine iz Skakavca, redom rođaka, bratića i stričeva stradalog Nenada Amića (33), koji čekaju vijesti o Nenadu koji je u obradi na Hitnom prijemu karlovačke bolnice, javlja Jutarnji.hr

Njegovi rođaci, Udorovići i Hamići uvjereni su da Nenad nije stradao nesretnim slučajem, već da mu je pripremljena sačekuša.

'Jedini je Rom u tom srpskom selu, a zapravo i nije Rom, nego Hrvat kao što smo i svi mi Hrvati, a i većina nas se tu borila u ratu. Jutros je naš Nenad vozio, kao i svako jutro, svoju djevojku Željanu u školu u Karlovac, jer je ona još uvijek srednjoškolka. No ovaj je put kao i dva vozila prije njega naišao na granu, izašao iz vozila i pokušao je maknuti, ali mu je iz žbunja netko bacio bombu. Željana ga je uspjela uvući u vozilo i odvesti. Tamo nema signala za mobitel i nije mogla pozvati pomoć. Rekla nam je da je za njima pucano iz vatrenog oružja', ispričali su Jutarnjem zabrinuti Nenadovi rođaci koji se boje se da bi se eksplozija mogla prikazati kao nesretan slučaj uzrokovan kakvom minom zaostalom iz rata. Uvjereni su da je na Nenada Amića zapravo izvršen atentat.

Mještani Gornjeg Sjeničaka ispričali su novinaru Jutarnjeg da je ozlijeđeni Nenad pripadnik romske nacionalne manjine koji je došao živjeti kod njihove sumještanke Željane P., a s mladim parom živjela je i Željanina majka, u dobrim obiteljskim odnosima.