KRATKI ŠKORPION

Pokolj u Francuskoj nosi potpis balkanske mafije?

francuska policija

francuska policija

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Mjesec dana nakon brutalnog četverostrukog ubojstva britanske obitelji u francuskim Alpama policija i dalje traga za počiniteljem. Svi dokazi koje su do sada prikupili upućuju na to da je ubojica, najvjerojatnije, plaćenik s Balkana koji je prošao vojnu obuku u bivšim jugoslavenskim oružanim snagama

Izvori dobro upućeni u istragu kazali su za srbijanski Blic da policija, prema do sada prikupljenim dokazima, može samo naslutiti kojoj državi je bila u interesu surova likvidacija Sada al Hilija, njegove supruge i punice. Podsjetimo, tada je ubijen i jedan slučajni prolaznik, a kćerke Sada al Hilija su uspjele preživjeti iako je jedna od njih bila teško ranjena.

Prema policijskim podacima, ubojica je koristio jugoslavensku verziju automatskog pištolja - škorpion, zbog čega se sve češće tvrdi da je ubojica unajmljeni plaćenik iz srpskih mafijaških krugova.

Sugovornik Blica iz pariškog Centra za prevenciju kriminala je kazao da posljednjih godina mnoge obavještajne službe koriste usluge srpskih ubojica.

'Mnogi od njih su bivši vojnici s ratnim iskustvom, dobrim vezama i nemilosrdnim karakterom. Potjernice za ratne zločine i bijeg zbog poslijeratne kriminalne prošlosti čini ih idealnim kadrom za realizaciju najprljavijih zadataka', rekao je analitičar.

I kolumnist Crispin Black za britanski magazin The Week tvrdi da je oružje kojim je obitelj ubijena poluautomatski pištolj škorpion - potpis srpske mafije.

'To je oružje potpis raznog i agresivnog kriminalnog balkanskog bratstva koje se ponekad naziva srpskom mafijom, ali koje zapravo uključuje pripadnike svih nacija bivše Jugoslavije', piše Black, objavio je Blic.

Francuska policija je objavila kako je pronašla 25 čahura na mjestu ubojstva, sve iz istog oružja, zbog čega se zaključuje da je ubojica barem jednom morao brzo, ali pribrano napuniti oružje.

'Osim toga, zbog vrlo kratke cijevi i jakog trzaja njime precizno mogu upravljati samo iskusni, što često znači osobe s vojnom obukom. Ovakva ubojstva se svode na morbidno ulično kazalište. Počiniteljima cilj nije samo ubojstvo, već i slanje poruke drugima', istaknuo je Black.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

Napiši ovdje što ti misliš o ovoj temi