koronavirus

Pojačane kontrole u zadarskih domovima i socijalnim ustanovama, nema propusta

20.04.2020 u 12:51

Bionic
Reading

Nakon pojačane kontrole u trima zadarskim ustanovama nisu uočeni propusti i nedostatci u postupanju propisani uputom Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo, priopćeno je u ponedjeljak iz zadarskoga Županijskog stožera Civilne zaštite

Pojačanu kontrolu proveo je tim za provedbu mjera pojačane kontrole za sprečavanje epidemije u sustavu socijalne skrbi i to u Domu za starije i nemoćne osobe Zadar, Domu za odrasle osobe Sv. Frane u Zadru i Domu za odrasle osobe Zemunik.

U priopćenju se navodi i kako drugi dan zaredom na zadarskom području nema novozaraženih osoba koronavirusom pa je ukupan broj oboljelih i dalje 81.

U samoizolaciji je 478 osoba, a nadzor je istekao za 2027 osoba. Do sada su testirane 674 osobe, a čekaju se rezultati 14 uzoraka.

Na odjelu zadarske Opće bolnice za covid šestero je pacijenata i više nitko nije na respiratoru, a u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu liječi se sedmero pacijenata s lakšim simptomima.

U posljednja 24 sata djelatnici zadarske Policijske uprave evidentirali su 89 osoba bez valjanih propusnica.

U skladu s odlukom o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka na području Zadarske županije propusnica je potrebna samo za odlazak u drugu županiju.

Od ponedjeljka, na temelju odluke o ukidanju nužne mjere zabrane napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka Nacionalnog stožera Civilne zaštite, stanovnici Zadarske županije bez e-propusnice mogu putovati diljem županije, uključujući i otoke.