GUŽVA NA CESTAMA

Pojačan promet prema unutrašnjosti, vozi se usporeno

25.06.2018 u 17:55

Bionic
Reading

Pojačan je promet na cestama prema unutrašnjosti Hrvatske, a na autocesti A1 između odmorišta Dobra i čvora Karlovac prema Zagrebu vozi se usporeno, kao i povremeno između Karlovca i Lučkog, izvijestio je u ponedjeljak kasno popodne Hrvatski autoklub

Kod naplatnih postaja Lučko (A1) u oba smjera i kod Demerja u smjeru Zagreba za sada nema dužih čekanja.

Pojačan je promet i s otoka Krka prema kopnu, kao i na većini graničnih prijelaza s Bosnom i Hercegovinom. Kolone vozila su s otoka Krka prema kopnu, od Malinske se vozi se u koloni u pokretu, dok je kod čvora Matulji u smjeru Rijeke kolona duga oko 3 km.

Autoceste A1, A6 Rijeka-Zagreb, državna cesta DC1, Krčki most i Paški most otvoreni su za sve skupine vozila. Zbog vjetra, na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

  • +22
Prometne gužve na svim autocestama Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic / CROPIX

Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona, zbog Dana državnosti je na pojedinim državnim cestama u Istri i priobalju večeras do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1 (dijelom Lička magistrala).

Čekanje na graničnim prijelazima s BiH su na ulazu u Hrvatsku od 20 minuta do jedan sat.

Na izlazi iz Hrvatske čekanja su na graničnim prijelazima: GP Rupa - 30 minuta, Plovanija (Sečovje) -  2 sata, Kaštel (Dragonja) -  2 sata, i Pribanjci (Vinica) - 30 minuta.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

U utorak, 26. lipnja  katamaran "Novalja" na relaciji Jelsa-Bol-Split isplovit će iz luke Stari Grad u 6 sati, umjesto iz luke Jelsa. Pristajanje u luci Bol ovisi o vremenskim uvjetima.