oprez u prometu

Pojačan promet na svim važnijim cestama i oko marijanskih svetišta

15.08.2022 u 08:47

Bionic
Reading

Pojačan je promet na važnijim cestama, gradskim cestama i obilaznicama, prilazima turističkim središtima, oko marijanskih svetišta, trajektnim lukama i pristaništima te pojedinim graničnim prijelazima. Zastoji su mogući na autocestama u zonama tunela, kod odmorišta, naplatnih postaja te ulaza i izlaza s autocesta i dionicama gdje su u tijeku radovi.

Autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče

  • pojačan je promet u oba smjera
  • pred naplatama Lučko u oba smjera i Demerje nema dužih čekanja.

Trenutno na Lučkom nema dužih čekanja. Tijekom cijelog dana, a posebno poslijepodne očekuje se pojačan promet na svim važnijim cestama. Iz Hrvatskih autocesta rekli su za HRT kako je tijekom ovog vikenda kroz naplatne postaje Lučko i Demerje prošlo oko 200.000 vozila. Za mnoge od njih danas završava produženi vikend stoga je za očekivati kako će promet biti gušći iz smjera mora prema unutrašnjosti zemlje.

  • +22
Gužve u trajektnoj luci Split u jeku turističke sezone Izvor: Cropix / Autor: Duje Klaric

Veći je broj hodočasnika na cestama Danas, na blagdan Velike Gospe, zabrana za teretna motorna vozila iznad 7,5 t bit će od 14:00 do 23:00. Zabrane nema na autocestama te na državnoj cesti DC1. Veći je broj hodočasnika na cestama, a pojačan je i promet oko marijanskih svetišta. Sudionike u prometu HAK poziva na pojačan oprez. Pješake pozivaju da zbog vlastite sigurnosti poštuju prometna pravila, da se kreću pločnikom ili uz krajnji rub ceste te koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti. Vozače pozivaju na strpljenje i pridržavanje prometnih pravila, te napominjemo da se zbog produženog vikenda očekuje pojačani promet na svim važnijim cestama.