Hmeljnička oblast

Pogođene vojne mete na zapadu Ukrajine, Kijev kaže da je oborio 29 od 35 dronova

29.05.2023 u 11:11

Bionic
Reading

Rusija je zračnim napadom pogodila vojnu metu u zapadnoj ukrajinskoj regiji Hmeljnicki rano u ponedjeljak, a pet ukrajinskih zrakoplova povučeno je iz upotrebe, kazao je regionalni guverner, dok je ukrajinsko zrakoplovstvo objavilo da je srušilo 29 od 35 dronova koje su poslale ruske snage na Ukrajinu

Rusija izvodi napade projektilima i bespilotnim letjelicama diljem Ukrajine od početka sveobuhvatne invazije. Ukrajinski dužnosnici često ne priznaju da su napadnuti vojni ciljevi, navodi Reuters. "Trenutno se nastavlja rad na obuzdavanju požara u skladištima goriva, maziva i streljiva", napisao je ured guvernera regije Hmeljnicki na Telegramu.

U objavi se dodaje da su u tijeku radovi na obnavljanju piste, ali nisu dani drugi detalji o pogođenom mjestu ili mjestima. U regiji se prije rata nalazila velika vojna zračna luka. Ukrajinsko zrakoplovstvo priopćilo je u ponedjeljak da je tijekom noći srušilo 29 od 35 poslanih ruskih dronova, kao i 37 od 40 krstarećih projektila.

Rusija je gađala vojna postrojenja i kritičnu infrastrukturu, navodi se na Telegram kanalu ukrajinskog zrakoplovstva. U prethodnim izvješćima ukrajinska vojska navela je da je napad ruske bespilotne letjelice tijekom noći oštetio dio infrastrukture u ukrajinskoj crnomorskoj luci Odesi, ključnoj za izvoz žitarica, nakon čega je izbio požar koji je brzo ugašen. Vojska nije precizirala je li šteta u luci ugrozila izvoz žitarica.

  • +20
Rat u Ukrajini Izvor: Profimedia / Autor: RIA Novosti / Sputnik

Rusija je rano u ponedjeljak pokrenula val zračnih napada bespilotnim letjelicama i krstarećim projektilima na razne ciljeve, uključujući i glavni grad Kijev, a vojna uprava glavnog grada priopćila je da su obrambene snage oborile više od 40 meta.