VJEŽBANJE odgovora

Pogledajte kako je Krstičević objasnio Marasu zašto hoda u smeđoj uniformi

18.10.2018 u 15:34

Bionic
Reading

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Republike Hrvatske Damir Krstičević osvrnuo se na izjavu saborskog zastupnika Gordana Marasa na sjednici Hrvatskog sabora na temu održavanja vojne vježbe Velebit 18 – Združena snaga.

'Kolega Maras postavlja pitanje zašto kao ministar obrane hodam na terenu u smeđoj odori, koji su troškovi održane vježbe i slično. Ono što mogu poručiti gospodinu Marasu je to kako će Hrvatska vojska vježbati. Hrvatska vojska neće biti u vojarnama i čistiti oružje, nego će vježbati s ciljem postizanja vrhunske spremnosti i uvježbanosti.

Možda bi kolega Maras želio da naša vojska ne vježba, možda bi želio da se Hrvatska vojska razoruža ili pak da hrvatski ministar obrane nije s vojnicima na terenu u radnoj odori pod hrvatskom zastavom', kazao je Krstičević.

Dodao je da to ne može razumjeti, ali i poručiio da će vojska će vježbati da bude uvijek spremna, sposobna i uvježbana.

'Što se tiče troškova vježbe Velebit 18, znate da smo 3. listopada prijavili održavanje vježbe te o istome obavijestili hrvatsku javnost. Planirao sam desetak dana nakon provođenja raščlambe također izaći u javnost i odjaviti vježbu, međutim zbog raznih spekulacija koje su se pojavili danas su u Ministarstvu obrane RH predstavljeni troškovi vježbe jer porezni obveznici imaju pravo uvijek znati gdje se i kako troši njihov novac.

Naš rad je transparentan, rad je u funkciji jačanja Hrvatske vojske i poručujem gospodinu Marasu kako ćemo na taj način, nastaviti raditi i dalje', zaključio je Krstičević.