orkansko jugo u brodarici

Prva žrtva nevremena: Muškarac spašavao brod pa preminuo

23.12.2019 u 11:46

Bionic
Reading

Osim što su se nasukali i potopili brodovi u jučerašnjem nevremenu u Brodarici kod Šibenika izgubljen je i jedan život. Stradao je 66-ogodišnjak spašavajući svoj brod po jakom nevremenu.

Pretpostavlja se da se poskliznuo prilikom zatezanja konopa i pao u hladno more, javlja HRT.

'Spašavao je brod. Bilo je nevrijeme. I pao je. Kćer ga je izvadila. Skočila je i ona. Izvadila ga je', rekao je potreseni prijatelj poginulog.

Kako su za 24sata javili iz policije, radi se o nesretnom slučaju. Naime, u nedjelju oko 18.20 dobili su dojavu hitne pomoći iz Šibenika da izađu na intervenciju.

'Radi osiguranja na brodu poskliznuo se i pao u more. Kći ga je izvukla. Reanimacija nije uspjela i konstatirana je smrt', rekli su nam iz šibenske policije.

U zadarskom naselju Arbanasi srušena je kućica za ostavu, padala su stabla i krovovi, a u Pakoštanima je harala tuča koja je zabijelila mjesto...

Priroda je stvarala probleme i nešto južnije. Velika količina kiše koja je pala u srednjoj Dalmaciji zamutila je izvor rijeke Jadro koja pitkom vodom napaja šire splitsko područje.

  • +9
Posljedice nevremena u Brodarici Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz

Kako javljaju iz Vodovoda i kanalizacije Split, parametar zamućenja neznatno je povišen u odnosu na propisane vrijednosti. Prevedeno, voda je ispravna za piće, ali za malu djecu, starije i imuno desuficijentne osobe Nastavni zavod za javno zdravstvo savjetuje prokuhavanje.

Između Ruskamena i Lokve Rogoznice kod Omiša, pak, nekoliko gromada stijena palo je na Jadransku magistralu. Srećom, nitko nije ozlijeđen, a vozi se kroz odmorište uz privremenu prometnu signalizaciju (semafore).

  • +9
Posljedice nevremena u Brodarici Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz