sedmodnevna prognoza DHMZ-a

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje idući tjedan, čini se kako nas ljeto još neće napustiti

11.09.2021 u 07:24

Bionic
Reading

Idući tjedan čeka nas većinom sunčano, suho i toplo, ponegdje vruće, vrijeme. Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a promjena nam u većini krajeva Hrvatske dolazi krajem srijede ili u četvrtak kad nas čeka kiša i niže temperature

U subotu će biti pretežno sunčano i danju vrlo toplo. Na jugu, osobito u unutrašnjosti Dalmacije uz promjenjivu naoblaku popodne postoji mala mogućnost za poneki pljusak. Ujutro na kopnu ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar u unutrašnjosti slab, na Jadranu burin zatim slab do umjeren vjetar s mora. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30 °C.

Pretežno vedro će se zadržati i u nedjelju. Umjerene naoblake može biti prijepodne na jugu i sredinom dana na sjeveru zemlje. Vjetar većinom slab, ujutro podno Velebita do umjerena bura, a danju sjeverozapadnjak uglavnom u Dalmaciji. Najniža temperatura od 8 do 13, na Jadranu između 17 i 21 °C. Najviša dnevna od uglavnom između 25 i 30 °C.

  • +6
Prognoza vremena Izvor: Licencirane fotografije / Autor: DHMZ

Idući tjedan većinom sunčano, danju ponegdje s umjerenom naoblakom, prevladavajuće suho, toplo i vrlo toplo, ponegdje vruće. Na kopnu ujutro mjestimice kratkotrajna magla, osobito početkom idućeg tjedna. Vjetar slab, na moru ujutro burin pa danju slab do umjeren sjeverozapadnjak i jugozapadnjak. Temperatura bez veće promjene ili u blagom porastu.