TRI STRANICE

Pogledajte dokument koji je Petrov stavio na stol Milanoviću i Karamarku

07.12.2015 u 15:10

Bionic
Reading

Nestranački te neutralni premijer izabran konsenzusom svih triju strana glavni je zahtjev Mosta s kojim su danas došli na sastanak s HDZ-om i SDP-om, no već taj prvi zahtjev mogao bi biti kamen spoticanja. Svi zahtjevi nalaze u dokumentu od samo tri stranice, a Most ga je stavio na stol Zoranu Milanoviću i Tomislavu Karamarku

Spomenuti premijer odradio bi sve četiri godine mandata, predlažu u Mostu. Što se tiče prvog potpredsjednika Vlade i predsjednika Sabora, pola mandata na jednoj od tih pozicija bio bi predstavnik Domoljubne koalicije, na drugoj predstavnik koalicije Hrvatska raste, a druge dvije godine mandata bi se zamijenili.

U slučaju drugog potpredsjednika Vlade, na toj funkciji se vidi čelnik Mosta Božo Petrov, a drugi potpredsjednik Sabora također bi bio predstavnik Mosta.

Podjela ministarstva također bi, sukladno osvojenim mandatima, išla na tri, odnosno četiri strane. Trećina ministarstava išla bi koaliciji Hrvatska raste, trećina Domoljubnoj koaliciji, a šestina Mostu, dok bi na čelu šestine ministarstava bile neutralne osobe izabrane konsenzusom.

Konsenzusom bi se birali i saborski odbori, uredi Vlade i druga radna tijela.

Sve prijedloge Mosta pogledajte OVDJE.