CRNA SUBOTA NA HRVATSKIM CESTAMA

Poginule četiri osobe, devet ozlijeđenih

11.06.2011 u 08:18

Bionic
Reading

Subota na hrvatskim cestama započela je lošim vijestima. U tri prometne nesreće u Ivanić Gradu, Gospiću te na državnoj cesti A1 kod Karlovca, poginule su četiri osobe među kojima jedna starica i tri mlade osobe do 30 godina

U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila jutros oko tri sata na državnoj cesti D 25 Gospić-Karlobag u mjestu Trnovačko Novoselo, kod Gospića, poginuo je 30-godišnji vozač, a suvozač i još jedna osoba lakše su ozlijeđeni, izvijestila je Policijska uprava ličko-senjska.

Prema prvim informacijama policije, nesreća se dogodila kada je osobno vozilo BMW, stranih registarskih oznaka, najvjerojatnije zbog neprilagođene brzine u jednom zavoju sletjelo s kolnika. Očevid je u tijeku, a promet teče usporeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jutros u 5.45 sati u Ivanić Gradu poginula je biciklistica - starica od 78 godina, izvijestila je zagrebačka policija.

Policija navodi da se nesreća dogodila u Jalševečkoj ulici, kada je osobni automobil naletio na biciklisticu koja je od zadobivenih ozljeda preminula na mjestu nesreće.

Četiri su osobe ozlijeđene u prometnoj nesreći
koja se dogodila jutros u 6.47 sati na državnoj cesti A1 na 22. kilometru u smjeru Karlovca, kod čvora Jastrebarsko, izvijestila je zagrebačka policija.

Na A1 kod Jastrebarskog sudarili su se osobno vozilo i autobus, a ozlijeđeni su prevezeni u Opću bolnicu Karlovac, navodi policija. Prema prvim informacijama iz karlovačke bolnice, ozlijeđeni nisu životno ugroženi. Promet na toj dionici A1 odvija se jednim prometnim trakom.

Nažalost, tu tragedija ne staje. U teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila noćas na državnoj cesti D1 na području Gračaca, poginuo je 25-godišnji vozač iz Gračaca, dok su tri osobe teško ozlijeđene, izvijestila je jutros Policijska uprava zadarska.

Policija navodi da se nesreća dogodila oko 23.55 sati, kada je osobno vozilo Mitsubishi Lancer zadarskih oznaka, kojeg je iz smjera Gračaca prema Udbini vozio 25-godišnji vozač, sletjelo s kolnika .

Utvrđeno je da je vozač zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom koje je sletjelo s kolnika te se prevrnulo. Pri tome je smrtno stradao 25-godišnji vozač, a 29-godišnji, 28-godišnji i 30-godišnji putnici u automobilu su teško ozlijeđeni te su prevezeni u Opću bolnicu Zadar.

Iz Siska ne stižu nimalo bolje vijesti. U prometnoj nesreći koja se dogodila oko 4.40 sati u Ulici J. J. Strossmayera, smrtno je stradao 23-godišnji vozač iz Siska

Do nesreće je došlo kada je 23-godišnji vozač, vozeći osobni automobil prema središtu Siska, zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, koje je sletjelo na travnjak te udarilo u stablo. Od siline udarca stablo se srušilo, a vozilo se prevrnulo na krov. Vozač je od zadobivenih ozljeda preminuo na mjestu nesreće, navodi policija