policija objavila

Poduzetnik prijavljen zbog prijetnje splitskom dogradonačelniku Ivoševiću

04.02.2024 u 10:40

Bionic
Reading

Splitska policija kazneno je prijavila Antu Bešlića koji je u petak navečer zaprijetio splitskom dogradonačelniku Bojanu Ivoševiću, doznaje Hina u splitskoj policiji.

Splitska policija je, ne objavljujući identitet, priopćila da je dovršila kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom zbog sumnje da je ''svojim ponašanjem ostvario obilježja kaznenog djela prijetnje na štetu 34-godišnjaka'' te da je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Prema pisanju lokalnih medija, izvođač radova Ante Bešlić je pušten na slobodu uz mjeru opreza koja se odnosi na zabranu približavanja Ivoševiću na 50 metara, kao i kontakt s njim.

Do incidenta je došlo kada je ​investitor zemljišta na Gripama u utorak počeo sa čišćenjem terena, tijekom kojega je najavio da će srušiti zaštićeno stablo. ​Suprotstavila mu se stanarka iz obližnje zgrade, koja je na teren pozvala dogradonačelnika Ivoševića. Nakon što je tamo stigao Bojan Ivošević započeo je verbalni sukob.

Nakon što je svo troje policiji dalo svoje izjave, incident je prošao bez prijava. O tome su se u subotu ujutro na izvanrednoj presici oglasili gradonačelnik Ivica Puljak i Ivošević, prozvavši državu da odgovori hoće li štititi one koji uvode red ili te druge.