KUJUNDŽIĆ NA N1

'Podržavam novog Zorana Milanovića'

12.10.2015 u 11:22

Bionic
Reading

'Ako dva, tri lijeka ne daju učinka, treba tražiti novi lijek', kazao je gostujući u Novom danu na televiziji N1 Milan Kujundžić, predsjednik stranke Hrvatska zora. Sabor je nazvao blijedom, konfuznom i neučinkovitom institucijom

Po pitanju programa HZ-a, kazao je da se ništa bitno nije promijenilo u odnosu na prethodne izbore, kada je njegova stranka prošla vrlo loše, no tvrdi kako vjeruje 'da se promijenilo nešto u svijesti ljudi, u narodu postoji ambicija za promjenu sustava'.

Kao jedan od ključnih problema ističe zaduženost i pravosuđe koje stvara pravnu nesigurnost od koje investitori bježe.

'To je kao da vam jedan liječnik na temelju CT-a kaže kako imate rak gušterače s metastazama u plućima, a drugi vam kaže da nemate. Jedan dan ste osuđeni za sve, a drugi dan to ne vrijedi', kazao je Kujundžić dodajući kako bi bila sreća da svaka vlada pada nakon tri do šest mjeseci, a ne da se 'betoniramo na četiri godine'.

Slaže se s Jadrankom Kosor da bi iduća vlast mogla pasti prije isteka mandata zbog teške situacije u kojoj se zemlja nalazi. Najavio je raspad mirovinskog i zdravstvenog sustava te ustvrdio da se slučaj franak ne bi dogodio da je Sabor funkcionirao prije 12 godina pa sve da su premijer i guverner Hrvatske narodne banke bili loši. Politiku vodi isključivo Vlada, a Sabor je glasačka mašina i to je otužna realnost, ustvrdio je.

Što se tiče koaliranja, kazao je da je moguće da će Hrvatska zora ostati po strani u Saboru te da neće sudjelovati u formiranju vlasti.

'Prve trgovine su počele, a tek će se dogoditi kad stignu prvi rezultati', kazao je dodajući kako Zora ne ide u Sabor držati ljestve HDZ-u ili SDP-u već se ide boriti za ideju, program i prosperitet hrvatskih građana. Što se tiče Mosta, Živog zida i Hrvatskih reformista, nije htio predviđati njihov prolaz na izborima kazavši da je već dobar rezultat što su se pojavili.
Pozvao je građane da glasaju za ljude, a ne stranke te poručio da se ne glasa za dvije 'svete opcije'.

'Ja sam jedan od rijetkih koji je napisao pohvale na račun Zorana Milanovića, jer ono što on govori u zadnje vrijeme je jako lijepo. Da je to radio četiri godine, bilo bi krasno. Jedan sam od rijetkih koji podržava novog Milanovića', naglasio je Kujundžić.

Vjeruje da će konverzija kredita u švicarskim francima, odnosno zakon koji je regulira, pasti nakon izbora, jer 'u Hrvatskoj smo se nagledali povučenih zakona i srušenih presuda'.

Upozorava i da vladajuća koalicija sprema porez na nekretnine, 'tako visok da ćemo biti prisiljeni prodati ih'.

'Bit ćemo podstanari u svojoj zemlji! Tako će biti i s frankom. Novi franak, još gori se priprema!' kazao je Kujundžić. Ne odbacuje mogućnost velike koalicije, između SDP-a i HDZ-a.

'Ne vidim zašto ne, mi sada imamo pravu nacionalnu sramotu na političkoj sceni', zaključio je Kujundžić.

381985 ,381926 ,394916 ,370583