OPTUŽBE LIČKOG SDP-A

'Podrška Milinoviću je podrška Sanaderu'

03.01.2013 u 16:19

Bionic
Reading

Razlog današnje novinarske konferencije gospićkog SDP-a bila je prije nekoliko dana predstavljena anketa agncije Ipsos po kojoj na području Ličko-senjske županije HDZ-ov Darko Milinović ima veliku podršku birača ukoliko se kandidira za župana na predstojećim lokalnim izborima

Tvrdeći kako je anketu naručio upravo Milinović i dovodeći u pitanje njezinu vjerodostojnost, konferenciju su nazvali 'Prema istini i napretku Gospića u 2013. godini, a unatoč naručenoj anketi, podrška Milinoviću je podrška Ivi Sanaderu, krađi i korupciji'.

Darko Banić, predsjednik gradskog odbora SDP-a Gospić, kazao je kako su konferenciju sazvali 'zbog objavljene ankete u čiji pristup u anketiranju građana ne želimo ulaziti, ali kao odgovorni političari imamo pravo izraziti sumnje u razultate ankete'.

'Želimo vam skrenuti pažnju i prisjetiti kako se do prije nekoliko godina stvarao kult ličnosti najprije od Ive Sanandera koji je nepravomoćno osuđen, kojem je Darko Milinović bio najbliži suradnik. Da se po Gospiću klicalo dragom Ivi dok se dragi Ivo bavio nečasnim radnjama. Zar netko tko je priznao da je dizao novac iz stranačke blagajne i tko je dugo vremena bio drugi ili treći hadezeovac u državi, može čistoga obraza izaći pred svoje birače', zapitao se Banić.

Nikola Maras, član glavnog odbora SDP-a Hrvatske, istaknuo je da Milinović mora snositi političku odgovornost.

'Želimo upozoriti građane da netko tko je u vrijeme Ive Sanadera bio potpredsjednik Vlade u najmanju ruku treba snositi političku odgovornost. Najviše nas zanima koliko ta anketa košta i tko ju je platio', kazao je Maras dodavši kako su uvjereni da ju je Milinović naručio.

Na konferenciji prije pet dana Darko Milinović predstavio je istraživanje po kojem on kao eventualni kanidat za župana pobjeđuje u prvom krugu izbora s potporom od oko 50 posto Ličana.