suđenje za ubojstvo sestre

Svjedoci otkrili kada su zadnji put vidjeli Jasminu, odvjetnik: U obitelji Dominić bilo mnogo obiteljskih tajni

15.10.2019 u 07:00

Bionic
Reading

Smiljana Srnec u utorak je ustvrdila da se ne osjeća krivom za ubojstvo svoje sestre Jasmine Dominić, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču, dok tužiteljstvo tvrdi da će tijekom suđenja, koje je počelo na varaždinskim Županijskim sudom, dokazati da Srnec odgovorna za brutalni zločin.

U optužnici stoji da je tijekom ljeta 2000. 35-godišnja Srnec u obiteljskoj kući u Palovcu sestri (rođenoj 1977.) zadala najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela višestruke prijelome kostiju u području glave od kojih je preminula te da je tijelo potom sakrila u zamrzivač.

Jasminin nestanak prijavljen je 2005. godine, a međimurska policija 16. veljače ove godine zaprimila je dojavu iz Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije da je u Palovcu, u Novoj ulici, u kući pronađen leš tada nepoznate osobe. Istoga dana, u večernjim satima, uhićena je Jasminina sestra Smiljana Srnec, koja je otada u istražnom zatvoru.

Okrivljena Smiljana Srnec kazala se da razumije optužnicu, ali da se ne smatra krivom.

Zamjenica državne odvjetnice Irma Bagarić kazala je da će tužiteljstvo dokazati da je Srnec usmrtila svoju sestru na temelju dokaza i nalaza vještaka te iskaza svjedoka i policijskih službenika. Spomenula je trag DNK na crnoj najlonskoj vreći koja je žrtvi bila omotana oko glave i na gumenim rukavicama te dodala da i psihijatrijski nalaz govori da je Srnec spreman počinit ubojstvo rad zaštite svojih interesa.

  • +23
Smiljana Srnec Izvor: Pixsell / Autor: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL

Navela je i da je okrivljena lagala kada je između 2000. i 2005. godine prijavljen Jasminin nestanak, govoreći da Jasmina kući dolazi na vikend. 'Jedina je znala da sestra nije živa i imala motiv da je prikaže živom', zaključila je Bagrić.

U obitelji Dominić bilo mnogo obiteljskih tajni

Odvjetnik okrivljene Krešimir Golubić kazao je da je u obitelji Dominić bilo mnogo obiteljskih tajni te da tek treba rasvijetliti kad je Jasmina posljednji put viđena živa, tko je prikrivao i lagao, tko je sve živio u kući u Palovcu, tko su bile agresivne osobe, čiji su tragovi pronađeni i je li okrivljena mogla sama staviti tijelo u zamrzivač.

U nastavku rasprave saslušano je troje svjedoka.

Romeo Kanižaj iz Belice kazao je da je s ubijenom Jasminom nekoliko mjeseci bio u prijateljskoj vezi, a da je Smiljanu vidio nekoliko puta. Jednom ga je zatražila novac za posudbu, ali joj ga nije dao. Supruzi je priznao odnos s Jasminom, s kojom se razišao jer veza nije imala smisla.

Dražen Palfi iz Palovca, koji je radio sa Smiljaninim suprugom Ivanom, kazao je da je Jasmin posljednji put vidio u rujnu 2000. godine kada su se slučajno sreli u Zagrebu.

Za Smiljanu je DORH-u izjavio da može manipulirati ljudima, a kazao je i da je neodgovorna prema novcu te da je često išla u kladionicu. Potvrdio je i da je siguran da je 2001. na putu u Mađarsku s obitelji Srnec vidio da Smiljana ima Jasmininu osobnu iskaznicu.

Treća je svjedokinja bila Josipa Vugrinec iz Palovca, u daljem srodstvu s okrivljenom i žrtvom, kojoj se Smiljana znala povjeravati, a Jasminu je zadnji put vidjela 7. ili 8. mjesecu 2000. godine kod kuće. Nije znala da je bila u vezi s oženjenim muškarcem. Također je izjavila da je otac Martin Dominić favorizirao Jasminu, dok joj se Smiljana požalila na nasilje u obitelji.

Suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo Jasmine Dominić nastavlja se u četvrtak iskazima svjedoka, sudac Tomislav Brđanović otkazao je raspravu najavljenu za petak jer su se vještaci ispričali zbog nemogućnosti dolaska.

Svjediočio je i Dražen Palfi. On je u svom svjedočenju izjavio kako je poznavao sve članove obitelji. Jasmine se sjećam