prognoza dhmz-a

Početak tjedna uglavnom bez oborina, a onda nas opet čeka dosadna kiša

24.11.2019 u 07:38

Bionic
Reading

U prvom dijelu tjedna u većini krajeva će biti bez oborina. Od srijede promjenljivo uz kišu. Temperatura bez veće promjene ili malo toplije, prognoza je Državnog hidrometerološkog zavoda (DHMZ)

U nedjelju u unutrašnjosti djelomice sunčano, ujutro i dio prijepodneva prvenstveno u središnjim krajevima magla i niski oblaci. Na Jadranu i uz njega promjenljivo sa sunčanim razdobljima, mjestimice s kišom, osobito u prvom dijelu dana. Vjetar slab, u istočnim krajevima do umjeren jugoistočni.Na Jadranu će puhati jako i olujno jugo koje će u drugom dijelu dana slabjeti i okretati na buru, najprije na sjevernom dijelu, a navečer i u noći i na većem dijelu obale. Najviša temperatura između 10 i 15, na Jadranu od 16 do 20 °C.

U ponedjeljak na Jadranu će prevladavati sunčano, no uz povremeno više oblaka na jugu lokalno može pasti malo kiše ili poneki pljusak. U unutrašnjosti pretežno oblačno, u većini krajeva i maglovito te uglavnom bez oborine. Vjetar većinom slab, u gorskim područjima i umjeren sjeveroistočni. Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, te sjeverozapadnjak. Najniža temperatura zraka između 3 i 7, na Jadranu od 10 do 15. Najviša između 8 i 13, na Jadranu 16 i 19 °C.

Od srijede promjenljivo uz kišu, u unutrašnjosti uglavnom u drugom dijelu dana. Vjetar slab, u srijedu i umjeren jugozapadni, dok će na Jadranu, nakon slabe do umjerene bure i sjeverozapadnjaka, u srijedu zapuhati umjeren do jak južni vjetar i jugo. Temperatura bez veće promjene ili malo toplije.

  • +6
Prognoza vremena Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ