bivši HNS-ovci

Osnovan Građansko-liberalni savez Anke Mrak Taritaš

  • Autor: N.S./HRT
  • Zadnja izmjena 09.07.2017 15:03
  • Objavljeno 09.07.2017 u 12:49
  • +2

Osnivačka skupština stranke Glas Anke Mrak Taritaš

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Soban

Novu političku stranku, Građansko-liberalni savez (GLAS), osnovali su u nedjelju u Zagrebu bivši članovi HNS-a na čelu s Ankom Mrak Taritaš, koji, kako su rekli, nisu mogli prihvatiti 'nemoralnu trgovinu s HDZ-om' i žele vratiti povjerenje u institucije države.

Stranku GLAS čine bivši članovi HNS-a koji su odbili sudjelovati u koaliciji s HDZ-om.

Na osnivačkoj konvenciji sudjelovalo je 189 članova iz 13 županija, među kojima oko trećina njih do sada nisu bili članovi neke stranke.

 Za predsjednicu je izabrana Anka Mrak Taritaš, a za potpredsjednike Goran Beus Richembergh i Diana Topčić Rosenberg.

 Ovo je veliki i zahtjevan posao, kazala je Anka Mrak Tritaš, nakon izbora  za predsjednicu GLAS-a, i pozvala se u šali na uzrečicu: "Da je lako ne bi nas zapalo".

 GLAS će promicati otvoreno društvo, otvorenost za druge i drugačije, za ideje, za razmišljanje i za budućnost zemlje, izjavila je Mrak Taritaš, dodavši da će GLAS "vikati glasno, temeljeći se na multikulturalnosti, uključivosti i sekularnosti".

''Imamo čist obraz, dosljednost i odgovornost. Glas smo dobrih vibracija koji od danas počinje svoje organizacijske pripreme diljem cijele Hrvatske", kazala je.

 Ustvrdila je da su građani  izgubili sigurnost i vjeru u državne institucije i, kazala je, mi ćemo zajedno raditi na tome da im vratimo vjeru da možemo zajedno raditi na boljitku Hrvatske.

 Osvrćući se na gospodarska pitanja Mrak Taritaš je rekla kako se Hrvatske ne može razvijati samo na turizmu nego je potreban stabilan ekonomski program zemlje, stabilne porezne prilike i uklanjanje  parafiskalnih namata, reforma javne uprave i stabilno pravosuđe, te decentralizacija zemlje.

 Statut GLAS-a  predviđa osnivanje Programskog vijeća čiji je cilj promišljanje programa i projekata te njihovo predlaganje tijelima stranke, a koje uključuje i nestranačke osobe i udruge.

Konvenciju su pozdravili vodeći ljudi stranaka: SDP-a, HSU-a, Nove ljevice, HSS-a, Samostalne demokratske srpske stranke, stranke Pametno i Naprijed Hrvatska, te zaželjeli GLAS-u uspjeh i ponudili suradnju.

 Prijedlozi kandidata, statuta i dnevnog reda prihvaćani su bez rasprave i dodatnih prijedloga, te, osim izbora jednog člana predsjedništva, jednoglasno.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!

404 - tportal
404page

Šokantno! Nestala stranica tportala!

Istraga je u tijeku, a očevici se ispituju. 404 psa tragača sudjeluje u potrazi.
Dok je mi tražimo, vi provjerite naslovnicu tportala!

Povratak na naslovnicu