slijedi promjena imena

Pobuna na Korčuli: Otvoren striptiz bar 'Svi sveti', crkva nosi isti naziv

20.06.2023 u 11:04

Bionic
Reading

Udruženje vodiča Grada Korčule uputilo je pismo gradonačelnici Korčule Niki Silić Maroević zbog imena novootvorenog striptiz kluba

Iz Udruženja vodiča Grada Korčule pisali su gradonačelnici Niki Silić Maroević. Vodiči naime žele da striptiz bar promijeni ime, donosi Južni.hr.

'Sramota da se striptiz bar zove All saints (Svi sveti)', napisali su gradonačelnici Silić Maroević vodiči.

'Odradili smo odličan posao kako bi se zaštitila Vela setemana (...). Dopuštajući ovo ime ovakvom objektu je pljuvanje po našoj vjeri, tradiciji, po svemu što ona predstavlja', naveli su u pismu te dodali:

'Grad bi trebao uvjetovati ovakve stvari prije davanja bilo kakve dozvole. Ako već u blizini crkve Svih svetih i bratovštine Svih svetih, koja je najstarija u neprekidnom djelovanju u Hrvatskoj, baš mora biti bar takve vrste, molili bismo vas da učinite sve kako bi se barem promijenilo ime jer je to pljuska svima nama', napisali su iz Udruženja vodiča Grada Korčule korčulanskoj gradonačelnici Silić Maroević.

  • +29
Pogled na grad Korčulu iz zraka Izvor: Pixsell / Autor: Grgo Jelavic

Iako je tek otvoren, All Saints promijenit će ime, kazao je za Južni direktor tog kluba Tomislav Zarić i dodao:

'Izaći ćemo u susret stanovništvu i promijenit ćemo ime kluba. Želimo imati dobar odnos s lokalnom zajednicom i zaista nismo imali namjeru nikoga uvrijediti. Kažem, izaći ćemo im u susret i promijenit ćemo ime. Malo nam to sad jest problem, 50.000 flayera će završiti u smeću jer je sav reklamni materijal za noćni klub i koktel bar već izrađen, ali promijenit ćemo ime kluba jer želimo imati dobar odnos sa svima. Ako je ime kluba problem, riješit ćemo ga, sve zlo s tim.'