MESIĆ ČESTITAO JOSIPOVIĆU

'Pobijedila je demokratska europska Hrvatska'

10.01.2010 u 20:53

Bionic
Reading

Odmah nakon objave privremenih službenih rezultata novom predsjedniku čestitao je i još uvijek aktualni šef države Stipe Mesić, koji nakon prvog kruga izbora nije skrivao da je Josipović bio njegov favorit

'Mogu konstatirati da je pobijedila demokratska Hrvatska, europska Hrvatska i vrijednosti kojima težimo. Vjerujem da će IvoJosipović ispuniti svoj program na dobrobit Hrvatske i njenih građana', rekao je to aktualni predsjednik Stipe Mesić koji je svojem nasljedniku čestitao i prije nego što je DIP objavio službene rezultate.

'Pred Josipovićem je veliki posao. Mora učvrstiti odnose sa susjedima i zajedno s Vladom raditi na nastavku pregovora i na reformama. Predsjednik se mora orijenitrati prema Europi i nastaviti potražnju za tržištima gdje Hrvatska može plasirati svoje proizvode', kazao je Mesić poručivši kako se s Josipovićem mora naći na razgovoru u kojem će mu objasniti koje ga dužnosti očekuje i prenijeti neke poruke.

Što se tiče izbornog gubitnika Milana Bandića, na novinarsko pitanje što će sad biti s njim Mesić je odgovorio: 'Nisam prava adresa za to pitanje. Bandić se vraća na mjesto gradonačelnika, no kakvi će biti odnosi u gradskoj skupštini tek treba vidjeti'. S obzirom da je Mesić poručio da je pobijedila europska Hrvatska novinare je zanimalo i da li to znači da u slučaju pobjede Bandića to ne bi bilo tako. 'Rekao sam da je pobijedila demokratska i europska Hrvatska, a vi znate što to znači', poručio je Mesić

Osim novom predsjedniku Mesić je čestitao i svim građanima koji su izašli na izbore iako je, kako kaže, očekivao veći odaziv.

Aktualni predsjednik Stipe Mesić na Pantovčak je, inače, došao oko 20.30 i, kao u prvom krugu, zajedno sa svojim savjetnicima i okupljenim novinarima čekao prve službene rezultate drugog kruga predsjedničkih izbora.

Atmosfera na Pantovčaku je, kao i u prvom krugu izbora, bila prilično mirna, a okupljeni novinari na televizorima su pratili događanja u stožerima. Osim novinara, na Pantovčaku su se okupili i Mesićevi savjetnici - savjetnik za znanost i obrazovanje Izet Aganović, savjetnik za nacionalnu sigurnost Saša Perković i savjetnik za pitanja političkog sustava Siniša Tatalović

U Uredu predsjednika pojavili su se i Mesićevi najbliži prijatelji, a među poznatijim licima spazili smo i ono bivšeg šefa Uprave INA-e i aktualnog člana Uprave te kompanije Tomislava Dragičevića, te HUP-ovog Branka Roglića.

Čestitke na pobjedi i sreću te uspjeh u vođenju zemlje Josipoviću je poželio i predsjendički kandidat iz prvog kruga Nadan Vidošević.