ZAHVALIO LIJEČNICIMA

Po izlasku iz bolnice Johnson poručio: Stvari su mogle završiti i drugačije

12.04.2020 u 18:06

Bionic
Reading

Britanski premijer Boris Johnson izašao je u nedjelju iz bolnice i zahvalio liječnicima što su mu spasili život, rekavši da su 'stvari mogle završiti i drugačije' dok se borio s Covidom-19 i poručio je Britancima da će zajedno pobijediti bolest.

"Izašao sam iz bolnice nakon tjedan dana u kojima su mi liječnici spasili život, bez ikakve sumnje", rekao je Johnson (55) u videoporuci iz Downing Streeta koju je objavio na Twitteru.

Zahvalio je svim liječnicima i medicinskim sestrama i braći, posebno istaknuvši Jenny s Novog Zelanda i Luisa iz Portugala koji su, rekao je, uz njega bili 48 sati "u kojima su stvari mogle krenuti bilo kojim smjerom".

  • +37
Boris Johnson Izvor: EPA / Autor: FACUNDO ARRIZABALAGA / POOL

"Razlog zbog kojeg je moje tijelo počelo dobivati dovoljno kisika je to što su u svakome trenutku dana i noći bili ondje, razmišljali, poduzimali mjere koje su mi trebale", rekao je Johnson.

"Pobijedit ćemo koronavirus i pobijedit ćemo ga zajedno", poručio je premijer Britancima.

Njegova zaručnica, koja je i sama imala simptome bolesti, kaže da je prošli tjedan bio kritičnih trenutaka.

"Bilo je trenutaka koji su bili mračni. Moje misli su s onima koji prolaze kroz slične situacije, zabrinuti za svoje najmilije", rekla je. "Osjećam se nevjerojatno sretna!", dodala je trudna Carrie Symonds (32).

Prema najnovijim podacima, od covida-19 je dosad u Britaniji umrlo 10.612 ljudi.