ODMAK OD RATA

Plesni studio Edite Cebalo poziva izbjeglice na besplatne satove plesa

01.03.2022 u 09:25

Bionic
Reading

Plesni studio Edite Cebalo pozvao je u utorak izbjeglice iz Ukrajine, smještene u Zagrebu, na besplatne satove plesa kako bi se mentalno odmaknuli od rata, te ističu da su dobro došle sve dobne skupine

Izbjeglice iz Ukrajine mogu doći u prostorije studija u Medulićevoj ulici i upisati bilo koji ples - balet, hip hop, jazz, vježbe za zlatne godine..., navodi plesni studio koji se sve više profilira za pomoć ranjivim društvenim skupinama.

Odlučili su plesom pomoći svim izbjeglicama iz Ukrajine koji su došli u Zagreb.

"Neovisno o tome koliko su stari, satovi plesa bit će posve besplatni", ističu u priopćenju. "Djeci koja su došla u Zagreb sigurno će dobro doći neka razbibriga, da ne misle na sve što im se dogodilo. Njihovim roditeljima isto tako. Znamo da im je teško, možemo samo zamisliti kakve grozote su prošli i kako se sada osjećaju, pa smo odlučili napraviti sve što možemo. Nije mnogo, ali je od srca", kaže voditeljica studija Edita Cebalo.

  • +18
Prvi val izbjeglica iz Ukrajine stiže u Hrvatsku, smješteni su u motelu Plitvice Izvor: Pixsell / Autor: Emica Elvedji/PIXSELL

Pošto Edita ima programe za sve dobne skupine, jednako su dobrodošli i roditelji i djeca. Djeci, ali i njihovim roditeljima, potreban je mentalni odmak od rata, barem na sat ili dva. Ples bi im u tome mogao pomoći, uz to će se u grupi s ostalima osjećati sigurnije, zaštićenije i mirnije.

"Neka dođu k nama, neka zaplešu i neka na tih sat ili dva zaborave na sve što se dogodilo. To je jedino što mi možemo napraviti. Pokazati našu solidarnost, otvoriti vrata studija i dati im do znanja da su dobrodošli. Mogu ići na koliko god satova žele, na sve plesne tehnike i neće ništa platiti. Mi ih čekamo i bit ćemo jako sretni ako im barem malo olakšamo muke koje prolaze", poručuje Edita Cebalo.