DAROVI OD 640 MILIJUNA KUNA

Plenkovićeva vlada po prvi puta stiže u Baranju, dolazi i europska povjerenica

21.09.2018 u 07:14

Bionic
Reading

U Belom Manastiru će se u petak održati šesta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem, a na njoj će uz premijera, ministre te gradonačelnike krajnjeg istoka Hrvatske sudjelovati i povjerenica Europske komisije za regionalnu politiku Corine Creţu

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac predstavit će povjerenici dosadašnje rezultate Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. O mjerama za unapređenje znanosti i obrazovanja govorit će ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, a ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić o poduzetim i planiranim mjerama poboljšanja sustava gospodarenja otpada i vodnog gospodarstva. Po završetku sjednice Savjeta bit će potpisano 11 ugovora ukupne vrijednosti 640 milijuna kuna, od čega je 70 posto iz EU sredstava.

  • +6
Baranja Izvor: Cropix / Autor: Danijel Soldo / CROPIX

Prije Sjednice Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem premijer Plenković će se u Osijeku sastat će se s gradonačelnikom Grada Belog Manastira Tomislavom Robom i županom Osječko-baranjske županije Ivanom Anušićem te s povjerenicom Europske komisije za regionalnu politiku Corinom Creţu.

Po završetku sjednice Savjeta, predsjednik Vlade posjetit će Dom Mađara i sastati se s predsjednikom Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Róbertom Jankovicsem te predstavnicima mađarske nacionalne manjine, a nakon toga u Osijeku obići obnovljene i novoizgrađene prostore sportsko-rekreacijskog centra Sokol.

Za navečer je još planirana sjednica Središnjeg odbora HDZ-a koja će se održati u Karancu.