STRANAČKI ŠEFOVI IZABRALI

Plenković već osvojio Dalmaciju?

29.06.2016 u 12:30

Bionic
Reading

Dalmatinski HDZ-ovci, odnosno njihova vodstva, u procesu unutarstranačkih izbora već su se opredijelili: listom će podržati kandidaturu Andreja Plenkovića. Uoči njegovog službenog predstavljanja članovima HDZ-a u Splitu u srijedu poslijepodne, predsjednici županijskih ogranaka iz četiri dalmatinske županije javno će mu dati potporu

Premda je glavni tajnik stranke Milijan Brkić javno apelirao da se ogranci suzdrže od izjašnjavanja sve dok kandidati za predsjednika ne budu poznati i dok se formalna procedura ne pokrene, dalmatinski HDZ-ovci javno će stati uz Plenkovića.

Slično je postupio i splitski gradski ogranak stranke, koji je u utorak navečer također objavio da podržava ovog kandidata. Smatraju da on 'može homogenizirati HDZ i privući najšire biračko tijelo Domoljubne koalicije', te da se dokazao kao 'osoba koja zna štititi nacionalne interese i može se izdići iznad sve izraženijih ideoloških podjela'.

Inače, upravo dalmatinski HDZ-ovci krajem prošlog tjedna objavili su da su nezadovoljni svojom razmjerno slabom zastupljenošću u stranačkim tijelima, te najavili kako će ubuduće nastupati zajedno i koordinirano. Zatražili su da im po regionalnom ključu pripadne barem jedno mjesto potpredsjednika stranke.

Formalna potpora čelnika županijskih organizacija Andreju Plenkoviću, dakako, ne mora biti presudna jer se odluka o novom predsjedniku HDZ-a donosi na neposrednim izborima svih članova stranke.