sjednica vlade

Plenković: Trenutno smo u najtežoj fazi epidemije. Redovito prozračivanje bitnije je nego ikada!

12.11.2020 u 10:21

Bionic
Reading

Prije početka sjednice Vlade u četvrtak predsjednik Vlade Andrej Plenković se osvrnuo na epidemiju koronavirusa. 'Trenutno se nalazimo u najtežem trenutku epidemije', kazao je Plenković.

Pozvao je građane da poštuju mjere kazavši da su one djelotvorne i da nitko ne želi da budu strože i da dođe do zabrane kretanja i zatvaranja gospodarstva. Dodao je da se radi o izbiljnim i promišljenim mjerama. Prema naznakama, nastavio je, danas ćemo imati preko tri tisuće novozaraženih.

'No, ono što je dobro, imamo jasan trend smanjena rasta novozaraženih', kazao je Plenković kazavši da mjere djeluju i da će dovesti do smanjena rasta zaraze. Kazao je da trenutno broj novnozaraženih stagnira i još jednom pozvao sve da poštuju mjere. Između ostaloga kazao je da je redovito prozračivanje prostorija sada značajnije neko ikada jer se mnogo vremena provodi u zatvorenom prostoru.

Potom se osvrnuo na jučerašnji dan u Saboru i na sjednicu Nacionalnog vijeća o uvođenju eura. Smatra da je dokument koji je jučer pušten u javnu raspravu vrlo važan i namjera je da bude usvojen do kraja godine. Taj proces bi potom trebao trajati dvije godine. Također je kazao da ministar Tomo Medved priprema sve što je potrebno za Kolonu sjećanja u Vukovaru. Uskoro će se i odlučiti tko će iz Vlade ići u Vukovar, a tko u Škabrnju.

'Vjerujem da će 18. studeni biti obilježen dostojanstveno i u skladu s epidemiološkim mjerama', kazao je Plenković.

Ministrica Nina Koržinek Obuljen predstavila je Nacrt prijedloga zakona o autorskom pravu i srodnim pravima i Nacrt prijedloga zakona o elektroničkim medijima. Kaže da je riječ o usklađivanju s europskim propisima.

  • +6
U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici održana je sjednica Vlade RH Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor

'Očekujemo dinamičnu i informiranu raspravu u Hrvatskom saboru s obzirom da je mnogo dionika zainteresirano da se ova pitanja urede', kazala je Obuljen Koržinek dodavši da ostaju otvoreni za unaprijeđenje teksta.

Vlada je odbila prijedlogu za pokretanje pitanja povjerenja dr. sc. Tomislavu Ćoriću, ministru gospodarstva i održivog razvoja. Očitovanje će biti proslijeđeno Hrvatskome saboru. Vlada je također donijela odluku da obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje financira s 800 tisuća kuna iz budžeta Ministarstva hrvatskih branitelja.