komentirao slučaj

Plenković: Tražimo deportiranje navijača u Hrvatsku, ne mogu svi biti krivi

15.08.2023 u 12:09

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković stigao je u Trsat u Rijeci, najstarije hrvatsko marijansko svetište

"Reguliranje rada nedjeljom bilo je jedno od naših ključnih izbornih obećanja. S obzirom da je Hrvatska turistička zemlja, našli smo model kojim se dobro balansira i poslovni i prvatni život", rekao je.

"Ne bih rekao da su sajamski dani rupe u zakonu. Mi smo o tome razmišljali i to ne predstavlja nikakav problem. Vjerujem da će se naši sugrađani vrlo brzo naviknuti da nedjelju možemo posvetiti sebi i svojoj obitelji", dodao je.

Plenković je komentirao pritvor navijača Dinama u grčkim zatvorima.

"Oni su optuženi za tri djela: udruživanje u kriminalnu organizaciju, materijalna šteta i nanošenje ozljeda. To su ozbiljna djela, a i navijač je ubijen. Za to ne može biti krivo njih sto. Apeliramo na grčke vlasti da što brže obave postupak i da se velika većina hrvatskih građana deportira u Hrvatsku", istaknuo je, javlja Dnevnik.hr.

"Međutim, treba imati na umu da je to u rukama grčkih tužitelja i sudstva, a ne u rukama izvršne vlasti", dodao je. Komentirao je i izjave predsjednika Zorana Milanovića vezane uz slučaj u Grčkoj.

"Kao što su roditelji tih ljudi zamolili Vladu da im pomogne, tako bi možda trebali zamoliti Milanovića da im ne pomaže. Te izjave sigurno neće pomoći našim državljanima", ustvrdio je.

  • +10
Roditelji navijača uhićenih u Ateni okupili se pred MVP-om Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

"Mi ćemo im pomoći na maksimalno angažiran način imajući na umu da oni nisu dolje otišli na maturalac ili ekskurziju", rekao je.

Također je napomenuo da od ovakvih slučajeva nema nikakve koristi i da se navijači moraju odvojiti od huliganizma.