SASTANAK U VLADI

Plenković razgovarao s Milanovićevim potpredsjednikom vlade

11.11.2016 u 16:33

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sastao se danas u Banskim dvorima s europskim povjerenikom za međunarodnu suradnju i razvoj Nevenom Mimicom. Prije odlaska u Europsku komisiju, SDP-ovac Mimica bio je potpredsjednik Vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku u Vladi Zorana Milanovića

'Razgovarali su o trenutnoj situaciji i aktualnim temama u Europskoj uniji te o glavnim naglascima iz programa rada Europske komisije za 2017. godinu. Jedna od tema bila je i europski semestar te u tom smislu provedba širokog spektra mjera koje se odnose na jačanja fiskalnog okvira i upravljanja javnim financijama te provedbu drugih strukturnih reformi u Hrvatskoj', poručili su iz Vlade nakon sastanka.

'Premijer Plenković naglasio je jasnu proeuropsku opredijeljenost ove Vlade te je dodao kako očekuje podizanje kvalitete i učinkovitosti zastupanja stajališta, odnosno djelovanja hrvatskih predstavnika u Vijeću EU i drugim institucijama EU. Sugovornici su se složili da u razdoblju punom izazova EU treba djelovati na principu europske solidarnosti i na temelju zajedničkog pravnog okvira i obaveza, uz puno poštivanje međusobnih različitosti i jačanje dijaloga', priopćili su iz Vlade.