u turskoj

Plenković prekinuo višednevnu šutnju: Postoji veliki interes turskih kompanija da se povećaju ulaganja

17.06.2021 u 13:58

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u Turskoj se sastao s predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom poslije kojeg je, nakon višetjedne šutnje, dao kratku izjavu za medije ističući važnost nastavka dobre suradnje s Turskom

Premijer Andrej Plenković otputovao je na samit Procesa suradnje u jugoistočnoj Europi (SEECP) u Tursku gdje se sastao s predsjedniikom Recepom Tayyipom Erdoganom.

Nakon sastanka, premijer Plenković je dao kratku izjavu medijima nakon višednevne šutnje, javlja Dnevnik.hr. Istaknuo je važnost nastavka dobre suradnje s Turskom, a kada je riječ o ilegalnim migracijama, kaže da je iskazao zahvalnost Turskoj što prihvaća veliki broj migranata.

'Vjerujemo da će dogovori biti ispoštovani i da neće biti daljnjih većih prijeljva nezakoniti migranata prema članicama Europske unije', rekao je premijer koji je na novinarski upit jesu li dogovorene konkretne investicije odgovorio da su neke kompanije zainteresirane za investiranje u Hrvatsku.

'Postoji veliki interes turskih kompanija da se povećaju ulaganja', rekao je.

Plenković je na svojem Twitteru objavio kako je na sastanku s turskim predsjednikom Recepom Tayyipom Erdoganom razgovarao o gospodarskoj suradnji, turskim ulaganjima i rastu trgovinske razmjene.