puč kod socijaldemokrata

Plenković o problemima u SDP-u: Tako je bilo i prije četiri godine. Želim im sve dobro

07.10.2020 u 10:46

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković jutros je komentirao situaciju u SDP-u, čiji je Klub zastupnika odbio paket kadrovskih promjena koje je predložio novi predsjednik stranke Peđa Grbin.

"To je sad već kontinuitet. Prije četiri godine, kad je prethodni predsjednik davao ostavku, imali su isti scenarij", rekao je Andrej Plenković odgovarajući na pitanja novinara nakon polaganja vijenca povodom godišnjice raketiranja Banskih dvora.

"Ja im želim sve dobro, kao što sam u čestitci kazao", dodao je, prenosi HRT.

Plenković je novinarima pojasnio da je Grbinu poslao čestitku u obliku pisma: "Mi im čestitamo, mi smo pristojni, ne zaboravljamo to."

Podsjetimo, na prvoj sjednici novoizabranog Predsjedništva SDP-a u utorak Peđa Grbin predložio je paket kadrovskih promjena koje je kasnije Klub zastupnika u potpunosti odbio.

Za opstrukciju svojih prijedloga Grbin je optužio svog prethodnika Davora Bernardića.

“Smatram izuzetno nekorektnim od pojedinih kolega, konkretno, od Davora Bernardića koji nakon što dva mjeseca nije radio ama baš ništa u Saboru, a istovremeno je primao plaću da danas dođe na sjednicu i ospori ovu odluku koju je donijelo članstvo. No, to je njegovo pravo, to pravo je konzumirao i sada ćemo na sjednici Predsjedništva o tome raspravljati”, najavio je.

  • +4
Andrej Plenković položio vijenac povodom obljetnice bombardiranja Banskih dvora Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadić

Odmah potom održana je druga sjednica Predsjedništva koje je preuzelo upravljanje Klubom.

Uoči sjednice Predsjedništva svoj je mandat u mirovanje stavio Rajko Ostojić, a da svoj mandat zamrzne od Željka Sabe zatražio je predsjednik stranke Peđa Grbin. Sabo je rekao da će o tom prijedlogu razmisliti i obavijestiti Predsjedništvo.