puno tema

Plenković o mjerama pomoći, Ćoriću u aferi s vjetroelektranama i podrumu Frke-Petešića

15.02.2022 u 18:47

Bionic
Reading

U središnjici HDZ-a održavana je sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke

Nakon održane sjednice izjavu je dao predsjednik HDZ-a i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

Plenković je istaknuo da će mjere za ublažavanje rasta cijena energenata biti predstavljene u srijedu u 10 sati. Nije želio reći smanjuje li se PDV na plin, javlja N1.

“Neće biti rečeno ništa prije deset sati sutra. Gledajte televiziju sutra u 10 sati”, rekao je Plenković i dodao da se radi o sveobuhvatnoj mjeri.

“Ništa vam neću reći danas”, dodao je.

Osvrnuo se i najnovije otkriće, ono koja se tiče ministra Tomislava Ćorića. Domagoj Validžić, bivši pomoćnik u Ministarstvu zaštite okoliša navodno je istražiteljima rekao da je upravo ministar Ćorić tražio da pogoduje investitorima u aferi vjetroelektrane.

“Ministar Ćorić je bio tu prije sat i pol vremena, dao je izjavu. To što izlazi iz istraga su tako mali ficleki informacija da ne zaslužuju moj komentar. Ja ne znam što je istina, ne znam tko što u istrazi govori. Tema je otvorena prije pet sati, on je dao izjavu. Što da ja tu kažem ako nemam saznanja”, rekao je.

Upitan je o podrumu koji koristi Frka-Petešić.

“Ja ne znam, nisam bio tamo. To je besramna, orkestrirana hajka. To je jedna od glupljih, iritantnijih pojava u medijskom prostoru”, rekao je Plenković.

  • +7
Predsjedništvo HDZ-a Izvor: Cropix / Autor: Damjan Tadic / CROPIX

Na pitanje smatra li to loše potrošenim državnim novcem, nije htio odgovoriti.

“Pitajte Državne nekretnine, to nije moj posao”, rekao je Plenković.

Osvrnuo se i na izjave koalicijskog partnera i predsjednika Reformista Radimira Čačića koji je u ponedjeljak, gostujući u našem programu, rekao da je ministar Banožić potkapacitiran i da što se tiče njega, može otići već sutra.

“Banožić ima proračun od 7.2 milijarde kuna, potpisao je Rafale, Bradleyje, ja bih volio da to neki drugi ministar može imati iza sebe. Samo ja odlučujem o tome, nitko drugi”, kazao je.