RUSI PRODAJU

Plenković: Nitko ne može jamčiti tko će biti vlasnik Agrokora

06.12.2018 u 14:50

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković u Karlovcu je komentirao aktualna politička događanja

Upitan da komentira današnju izjavu predsjednice koja se nije htjela jasno očitovati o povjerenju savjetniku Vladi Galić, kazao je kako na to nema komentar.

Današnja uhićenja u Vukovaru, vezana za ratne zločine, naveo je da nisu posljedica političkog pritiska od strane vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i njegovih suradnika.

'Policija radi svoj posao, posebno radna skupina koja je na temu ratnih zločina krenula raditi na taj način, a koji rezultira i ovakvim postupanjem. Nema nikakve veze s političkim pritiscima', istaknuo je Plenković, prenosi N1.

S obzirom da je ruski Sberbank jučer obajavio da prikuplja ponude za svoj udio u Agrokoru iako su ranije obećali da će najprije ulagati u kompaniju, Plenković je upitan je li u međuvremenu s njima razgovarao oko promjene plana i je li se s njima sastao.

'Nismo se vidjeli u posljednje vrijeme, nemam nikakvih saznanja, niti ću spekulirati o onom što piše u medijima. Nitko od novih vlasnika nije došao slučajno, važno je da se implementira nagodba, a ono što će pojedini od novih vlasnika raditi, to ćemo pažljivo pratiti. Nama je u interesu da održivost kompanije bude u fokusu. Tko će u budućnosti biti vlasnik, to nitko, pa ni Vlada ne može garantirati ni jamčiti', poručio je Plenković.