SJEDILI PREKO PUTA

Plenković o smjeni župana optuženog za obiteljsko nasilje: To je interna stvar HDZ-a

21.11.2017 u 13:03

Bionic
Reading

Nakon četvrte sjednice Savjeta za Slavoniju održanoj u utorak u Slavonskom Brodu, premijer Andrej Plenković morao se suočiti s neugodnim pitanjima vezanima za prisustvo požeškog župana Alojza Tomaševića, kojega supruga optužuje za obiteljsko nasilje

Plenkovića su novinari upitali što je s najavljenom smjenom župana Tomaševića koji se na današnjoj sjednici nalazio sa suprotne strane stola u odnosu na premijera. 'To je interna stvar za HDZ', kratko je odgovorio premijer prema izvještaju N1, dok Dnevnik.hr dodaje da je Plenković ustvrdio kako se 'ne može diskriminirati niti župana niti županiju dok je legalno izabran i na dužnosti'.

Podsjetimo, protiv Tomaševića je nakon optužbi supruge podignuta kaznena prijava za obiteljsko naselje, a utvrđeno je i da je nelegalno posjedovao vatreno oružje. Tomašević je priznao da je u njegovom braku bilo razmirica, no kategorički tvrdi da suprugu nije udario. Prema zakonskom okviru, premijer niti ne može smijeniti požeškog župana - HDZ ga tek može izbaciti iz stranke, za što je prvi korak poduzela stranačka središnjica raspuštanjem županijskog ogranka. 

  • +10
Plenković na 3. sjednici Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem Izvor: Pixsell / Autor: Ivica Galović

Premijer Andrej Plenković u utorak je najavio kako će 1. prosinca održati sjednicu Vlade u Osijeku. Na toj tematskoj sjednici Vlada će, rekao je, usvojiti 20 odluka koje se odnose na Grad Osijek i Osječko-baranjsku županiju.

Posebnu, tematsku sjednicu Vlade, posvećenu rješavanju nekih od brojnih problema s kojima se suočavaju Grad Osijek i Osječko-baranjska županija, premijer Andrej Plenković najavio je u utorak u Slavonskom Brodu gdje je održao treću sjednicu Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

Sjednica Vlade u Osijeku bit će četvrta posebna sjednica koju je vlada Andreja Plenkovića održala izvan Zagreba.

Nakon Vukovara i Siska, Plenković i ministri zadnju tematsku sjednicu izvan Banskih dvora održali su u Kninu 4. kolovoza, dan prije proslave Dana pobjede i obljetnice akcije Oluja. 

  • +17
Sjednica Vlade u Kninu Izvor: Cropix / Autor: Nikša Stipaničev

U Slavonski Brod su, osim premijera, otputovali potpredsjednici Vlade Martina Dalić i Predrag Štromar te ministri Zdravko Marić, Gabrijela Žalac, Oleg Butković, Dražen Bošnjaković, Goran Marić, Tomo Medved, Tomislav Tolušić i Marko Pavić.