MILANOVIĆ UZVRAĆA

'Plenković je bio među cvećkama i plinskim bocama, a kukumavči o teroristima'

04.12.2023 u 14:51

Bionic
Reading

Nakon svečane sjednice Općinskog vijeća Općine Bedekovčina povodom Dana Općine i Dana Župe svete Barbare, novinarima se obratio predsjednik Zoran Milanović

Predsjednik je prozvao premijera Plenkovića zbog usporedbe seljaka s ekstremistima. 'Vratit ću se u 2014. kada sam bio predsjednik Vlade, a Plenković je bio sitni oportunistički političar koji je razdragano došao pozdraviti one dečke u šatoru. Tamo je bilo svakakvih cvećki, lala i likova, iz svakakvih sfera. Svašta se pričalo, svačim se prijetilo pa i plinskim bocama i bilo je interesa za ljude iz službi sigurnosti', rekao je, a prenosi N1.

'No niste čuli ni mene, ni Josipovića da smo ikada komentirali tko se tamo okuplja. Ali Plenković je tamo bio kao saborski zastupnik i zastupnik u EU parlamentu. Ja te ljude nisam nazivao ekstremistima kao što on naziva ove čudne likove koji se motaju po takvim stvarima. Je li to razlog da se javnosti daju diskrecijski podaci državnog vrha, to ukazuje na neke druge poremećaje', dodao je.

  • +18
Milanović na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Bedekovčina Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

Komentirajući svinjsku kugu, rekao je kako epidemija neće nestati tako brzo, 'U nekim državama bi pobili pola svinja, kod nas je to 30ak tisuća na njih skoro milijun. Nosim radosnu vijest, tog se nećemo riješiti deset godina. Evo Litva slavi već deset godina svinjske kuge. Sada su tu mjere koje se moraju primjenjivati, to je tako i ne mislim posebno prozivati Vladu. Tu postoji politička konkurencija koja želi profitirati od toga, manje opskurna od one koju sam ja imao prije 10 godina, ali je tu bio Plenković da se iskesi u kameru. Sada neka sjedne i razgovara s njima kao što sam ja razgovarao sa šatorašima i ćiriliričarima. Nisam ih optuživao da su agenti stranih službi i rušitelji poretka ma da neki možda sanjare o tome. Plenković je prozvao teroristima, to kukumavči otkad je bio onaj napad na Markovu trgu', zaključio je.

Milanović je komentirao i smjenu šefa Uprave HEP-a Frane Barbarića ustvrdivši da je glupost da ga se miče radi nekakve bespravne gradnje.

"Mene zanima gdje su nestali oni silni milijuni zbog preplate plina. Tu su se puno veće stvari igrale. Barbarić je čak upozoravao, ali Plenković je sad ocijenio i kombinira da mu se isplati da čovjeka najuri", smatra predsjednik.

Za pritvorene Bad blue boyse u Grčkoj rekao je da to pokušava ne komentirati u interesu tih ljudi.

"Rekao sam svoje mišljenje i svoje prognoze, ali to upiranje prstom je takva udbaška metoda. Nikoga nisam prozivao, niti Plenkovića kada sam govorio o grčkom pravosuđu. On je imao potrebu upirati prstom, a njega nitko nije prozvao niti jednom riječju. Gojenac je okolo davao dobre vijesti, pa tu nema ničeg dobrog", rekao je.

Iz ovoga trebamo nešto naučiti, a to znači da vjerujemo samo sebi jer će svatko zloupotrijebiti ovlasti ako bude imao prilike", dodaje predsjednik.

Osvrnuo se na odron na Jakuševcu, istaknuvši da Plenković mora imati uvid u to jer je "njegov vjerni saveznik Milan Bandić taj kompleks dao na upravljanje privatnicima".

“Sad su tamo ozbiljni problemi i Grad Zagreb to ne može sam riješiti. Jer mi smo država vladavine prava. Sklopljeni su nekakvi ugovori, to izgleda kako izgleda, sad primi gradonačelnika i pomozi mu, ali stvarno - ne HDZ-ovskim planovima za Slavoniju - ispraznit ju što prije od ljudi", komentirao je.

Tportal je i na WhatsAppu

Želite dobivati najvažnije vijesti dana na WhatsApp: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati'