NAKON SJEDNICE U SPLITU

Plenković: Jako sam sretan! Potpisali smo projekte vrijedne dvije milijarde kuna

04.05.2018 u 16:43

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković obratio se javnosti nakon održane sjednice Vlade u Splitu. Pohvalio se s potpisivanjem tridesetak ugovora ukupno vrijednih dvije milijarde kuna

"Danas smo imali više od 30 točaka posvećenih Splitsko-dalmatinskoj županiji i Gradu Splitu, potpisano je tridesetak ugovora. Kad gledamo ukupnu vrijednost i zaključaka Vlade i potpisanih ugovora, dolazimo do iznosa od dvije milijarde kuna. To je zajedno godišnji proračun i Grada Splita i županije. Toliko o kvalitetnoj pripremi sjednice Vlade", rekao je Plenković, prenosi N1.

Izdvojio je i resore koji mu se čine ključnima za rješavanje pitanja koja opterećuju Split i njegovu okolicu.

"Prvo je prometna povezanost. Ministar Butković govorio je kako će Vlada RH, Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste riješiti problem kvalitetnijeg pristupa Gradu Splitu. Pustit ćemo stručnjacima da riješe pitanje hoće li se izgraditi most Svetog Duje. To je tema za prometne stručnjake", rekao je Plenković.

"Drugo je multimodalna platforma povezivanja Solina, Stobreča, Dugog Rata i Omiša, da se riješi čep koji se stvara u sezoni. Treće je prigradska željeznica, povezivanje Zračne luke Resnik s kolodvorom i Trajektnom lukom, time bismo riješili probleme i Grada Splita i splitske aglomeracije", rekao je Plenković.

  • +8
Vlada RH 94. sjednicu održala u Splitu Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL

Istaknuo je i da ministar Goran Marić i Ministarstvo državne imovine rade na tome da se što više nekretnina u vlasništvu države stavi na upravljanje lokalnoj samoupravi i općinama.

"Ugovori koji su potpisani omogućit će razvoj svih dijelova Splitsko-dalmatinske županije uoči još jedne izrazito povoljne i kvalitetne turističke sezone gdje bi prihodi trebali biti još veći nego lani", kazao je Plenković. 

"Jako sam sretan da je ovoliko odluka i projekata doneseno, Vlada će učiniti sve da se oni provedu i da za njih budu nađena sva financijska sredstva", zaključio je premijer u Splitu.