PORUKA ZA OPORBU

Plenković iz Splita: Neka se dečki skoncentriraju

03.04.2017 u 17:02

Bionic
Reading

Premijer Andrej Plenković na proputovanju za Mostar navratio je do Splita, u kojem je nenajavljenim posjetom rubnoj gradskoj četvrti Brda i potom zajedničkom šetnjom preko Rive dao potporu HDZ-ovim kandidatima za župana i gradonačelnika, Zlatku Ževrnji i Andri Krstuloviću Opari

'HDZ je najjača hrvatska stranka, HDZ i Dalmacija su apsolutno podudarni u razvojnim ciljevima koje želimo za jug Hrvatske, za Jadran, za naš mediteranski identitet', kazao je Plenković i stao nabrajati planove o radnim mjestima, novim tehnologijama, razvoju sveučilišta i Splitu kao pravom mediteranskom gradu, 'po uzoru na Marseille i Barcelonu'.

Kazao je i da nema teme kojom se u zadnje vrijeme više bavio od problema odlagališta otpada Karepovac te da će u suradnji s HDZ-ovim kandidatom za gradonačelnika Krstulovićem Oparom zapuštena istočna obala gradske luke svojom transformacijom u turistički i kongresni centar dati novu perspektivu, kvalitetu i privlačnost Splitu.

U šetnji prema Rivi Plenkovića i Krstulovića Oparu zaustavio je taksist, prigovorivši na problem nelegalnog poslovanja Ubera, na što je premijer odgovorio da se radi na tome. Imao je taksist i primjedbu na 'primanja od 30 tisuća kuna' i pozvao da se ona rasporede na šest ljudi po pet tisuća kuna, a spomenuo je i da mađarski premijer Orban ekspeditivnije rješava stvari.

Plenković je potvrdio da će se u Mostaru neformalno susresti s čelnicima država jugoistočne Europe, pa i izabranim predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

'Njegova pobjeda je bila očekivana, uputio sam mu čestitku', kazao je, dodavši da je s Vučićem spreman razgovarati i o problemu Agrokora ukoliko to bude potrebno te mu pojasniti cilj zakona koji će usvojiti Sabor.

Zahtjeve oporbe za osnivanjem istražnog povjerenstva zbog ovog pitanja nazvao je jeftinim populističkim poenima. 'Oni kontinuirano vape za dijalogom, a prvo za čime posežu su interpelacije, izglasavanje nepovjerenja, ustavne tužbe i povjerenstva. Neka se dečki skoncentriraju i odluče - jesu li za dijalog ili za politikantstvo i kritizerstvo. Nemojmo zaboraviti da se bivši čelnik te stranke nakon uvjerljivog izbornog poraza nije udostojao čestitati pobjedniku i aktualnom hrvatskom premijeru', završio je Plenković u trećem licu.