obljetnica operacije

[FOTO] Plenković i Gotovina odali počast poginulim braniteljima u VRO Maslenica '93

21.01.2022 u 12:23

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković i umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina odali su u petak počast kod Spomen obilježja križa za sve poginule hrvatske branitelje u VRO Maslenica '93, poručivši kako bez žrtvi branitelja ne bi imali slobodnu Hrvatsku

''Uoči 29. obljetnice operacije Maslenica, prigoda je da se prisjetimo svih hrvatskih branitelja, vojnika i policajaca koji su dali živote za hrvatsku slobodu i hrvatsku državu kakvu su generacije Hrvata željele stoljećima i koju sada imamo'', kazao je Plenković.

Premijer je dodao kako je Hrvatska danas slobodna, demokratska i razvijena članica Sjevernoatlantskog saveza i Europske unije te da svega toga ne bi bilo bez branitelja.

''Još jednom u ime cijele Vlade, uoči sutrašnje obljetnice, želim zahvaliti njima i njihovim obiteljima za sve što su učinili za Hrvatsku. Hvala im'', istaknuo je.

Plenković i Gotovina položili vijence kod Spomen obilježja na Maslenici Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Umirovljeni general pukovnik Ante Gotovina je naglasio da je cilj ratne operacije Maslenica '93 bio potisnuti snage agresora maksimalno u dubinu kako bi se osigurao slobodan promet širom Hrvatske, stavila u promet zračna luka Zemunik i stavila pod kontrolu brana Peruča.

''Operacija ja završena, a ciljevi postignuti. U operaciji smo imali 180 poginulih i više stotina teško i lakše ranjenih i tim ljudima odajemo počast. Oni su zaslužni što danas imamo suverenu državu, sigurnu zemlju i slobodno društvo'', zaključio je Gotovina.