predsjednik vlade

Plenković o datumu izbora: Nama je sve dobro, sve nam paše

15.03.2024 u 12:33

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković nalazi se u Slavoniji, odakle je komentirao odluku predsjednika Zorana Milanovića da izbore raspiše za srijedu 17. travnja

Plenković je kazao da su već ranije istakli da su im svi datumi prihvatljivi. 'HDZ i partneri su spremni za demokratski test. Nama je sve dobro, sve nam paše', kazao je Plenković.

Nije htio spekulirati hoće li biti veća izlaznost zato što su izbori u sredini tjedna.

Upitan hoće li tehnički biti zahtjevnije pripremiti izbore u srijedu jer su djeca u školama, kazao je da to treba adresirati onome tko je to odabrao.

'Riješili smo i veće krize pa će oni koji su zaduženi za ovo i to riješiti', kazao je Plenković.

'U kampanji smo osam godina', kaže na kritike iz oporbe da spaja stranačke i premijerske dužnosti. Poručio je da tako radi osam godina i da će tako raditi ubuduće. 'To su radili i oni prije nas, kao i oni koji nisu bili iz HDZ-a', kazao je Plenković.

Pecnuo je predsjednika zato što je zbog njegove odluke uveden još jedan slobodni dan.

'Uvjeren sam da će poslodavci voditi računa o tome da im je poklonio jedan neradni dan', kaže na daljnja pitanja o odluci predsjednika da se izbori održe u srijedu.

Ističe da je HDZ spreman te da su u najvećoj mjeri ispunili ono što su obećali 2016. i 2020.

Naveo je da će u programu predstaviti nove ambicije i ciljeve. 'Neke i ranije od planova', pohvalio se.

Spomenuo je i 'prekrasnu predstavu oporbe' u Saboru i rekao će se braniti ako budu napadnuti, čak i 'malo žešćom retorikom'.

'Ovo je vrijeme političke utakmice, nije na meni da govorim o njihovim ambicijama, mogu govoriti o onome što smatram da nije dobro. Kad bi bili na razini na kojoj smo mi, to bi bilo dobro. Nažalost, to je izostalo ovih nekoliko godina', kaže Plenković, dodavši da su na sve izazove odgovorili i bez njih i unatoč njima.

Iskoristio je priliku i da iz Slavonije pošalje poruku da je 'glas za Domovinski pokret glas za SDP i ljevicu'. Referirao se na izjavu predsjednika te stranke Ivana Penave koji nije odbacio SDP kao potencijalnog koalicijskog partnera i stranku s kojom bi mogao surađivati.