slučaj škaro

Plenković: Bernardić još jednom laže, dezinformira, zagađuje komunikacijski prostor

07.09.2019 u 17:30

Bionic
Reading

Predsjednik Vlade Andrej Plenković osvrnuo se i na izjavu predsjednika SDP-a Davora Bernardića koji je izrazio zabrinutost jer je policija reagirala tek dvadeset i treći dan nakon što zaprimila prijavu i pritom se zapitao koja je tu uloga ministra unutarnjih poslova Božinovića i premijera Plenkovića.

"I ovim izjavama Bernardić još jednom laže, dezinformira, zagađuje komunikacijski prostor neistinitim tvrdnjama i neistinitim informacijama, koristeći jedan mučan događaj koji je vezan za ove optužbe koje idu prema Damiru Škari u vezi pokušaja silovanja", rekao je, prenosi N1, Plenković.

"Naravno da ni ja, a ni ministar unutarnjih poslova o tome niti smo imali informacija niti je posao predsjednika Vlade niti ministra da radi posao Hrvatske policije", ističe.

"Hrvatska policija kao što ste vidjeli, a kasnije sud, je djelovala učinkovito i onako kao što institucije trebaju djelovati i raditi. A ove njegove izjave su apsolutno na tragu svega onoga što od njega cijelo ovo vrijeme slušamo, a to je jedna velika praznina i laž", kazao je predsjednik Vlade.

Podsjetimo, predsjednik SDP-a Davor Bernardić u subotu je, komentirajući prijavu za silovanje bivšeg HDZ-ovog saborskog zastupnika Damira Škare, izrazio zabrinutost jer je policija reagirala tek dvadeset i treći dan nakon što zaprimila prijavu.

  • +22
Zoran Milanović i Davor Bernardić obišli Međunarodni jesenski bjelovarski sajam Izvor: Pixsell / Autor: Damir Spehar/PIXSELL

"Zašto je Hrvatska policija reagirala tek nakon 23. dana, zašto je optuženi imao informaciju prije bilo kog drugog, tko iz policije štiti osobu optuženu za silovanje i koja je uloga u tome samog ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića", pitao je Bernardić ustvrdivši da je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović znao sve od prvoga dana. "Samim time sve je znao i premijer Plenković", zaključio je dodavši da policija u Hrvatskoj mora štiti građane, slabije, one koji su izloženi nasilju, a ne smije štiti članove HDZ-a i nasilnike.