prosinac u debelom plusu

Planirate na Advent? Vrijeme i dalje iznenađuje

04.12.2018 u 05:43

Bionic
Reading

Na Jadranu će slabo i umjereno jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i buru koja će navečer jačati. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 18 °C

U noći i prijepodne u utorak promjenljivo i pretežno oblačno, ponegdje u unutrašnjosti s maglom. Mjestimice kiša, uglavnom na Jadranu i uz njega, prognozira Državni hidrometeorološki zavod.

Od sredine dana postupno razvedravanje sa zapada, a kiše još može biti uglavnom u Dalmaciji, Lici te na istoku zemlje. Vjetar u noći ponegdje umjeren jugozapadni i južni, prema kraju dana sjeverni i sjeverozapadni. Na Jadranu će slabo i umjereno jugo okrenuti na sjeverozapadnjak i buru koja će navečer jačati. Najniža jutarnja temperatura između 2 i 7, na Jadranu od 8 do 13 °C. Najviša dnevna između 8 i 13, na Jadranu od 13 do 18 °C.

U srijedu većinom sunčano, na kopnu ujutro i prijepodne ponegdje s maglom i niskim oblacima. U četvrtak i petak oblačnije, i dalje u unutrašnjosti s mjestimičnom maglom u prvome dijelu dana. Ponegdje malo kiše, uglavnom u četvrtak na Jadranu i u krajevima uz Jadran. Vjetar u srijedu u noći i prijepodne povremeno umjeren sjeverni i sjeverozapadni, a u petak će zapuhati jugozapadnjak.

  • +69
Prvi dan Adventa u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Ivan Buvinic/PIXSELL

Na Jadranu u srijedu bura, umjerena i jaka, mjestimice moguće s olujnim udarima, potom u petak jugozapadnjak pa jugo. Temperatura zraka malo će se sniziti, osobito u četvrtak.

Vrijeme 3.-6. prosinca Izvor: Screenshot / Autor: dhmz

Zima koja je pred nama, što se temperature tiče, najvjerojatnije će u većem dijelu kontinentalne Hrvatske, a moguće i na dijelu sjevernog Jadrana biti prosječno topla. Veća vjerojatnost za pozitivno odstupanje srednje sezonske temperature od prosjeka, dakle toplije od uobičajenog, izgledno je u ostatku Hrvatske, odnosno na većem dijelu Jadrana, osobito srednjeg i južnog te uz njega.