NA PUTU PREMA DOLJE

Pitali smo šefa HDSSB-a hoće li podnijeti ostavku nakon izbornog potopa

23.05.2017 u 19:15

Bionic
Reading

Stranački raskol nakon parlamentarnih izbora shrvao je nekada jaku regionalnu stranku HDSSB čiji je utemeljitelj Branimir Glavaš, što se na ovim lokalnim izborima reflektiralo gubitkom i čelnog mjesta Osječko-baranjske županije. Osijek su izgubili još 2013. nakon svrgavanja Krešimira Bubala, kojega je u fotelji gradonačelnika zamijenio Ivan Vrkić

Stranački predsjednik Dragan Vulin, koji je pokušao vratiti HDSSB na puteve stare slave, u utrci za gradonačelnika Osijeka osvojio je 8,91 posto glasova birača i time završio na četvrtom mjestu. Za prvu ruku bit će jedan od trojice gradskih vijećnika, a kome će se u njoj prikloniti, stranka još nije odlučila. Na pitanje razmišlja li o ostavci na dužnost predsjednika stranke, za tportal odgovara:

'Postoji opcija, ali nisam još donio nikakvu odluku. Apsolutno sve opcije su otvorene. Sazvat ću stranačko Predsjedništvo i Glavni odbor, najviša tijela na kojima ćemo raspraviti rezultate i ono što se događalo posljednjih tjedana i tada ću ja osobno, kao i tijela stranke, odlučiti što dalje.'

Ostvarenim rezultatom, ističe, ne može reći ni da je u potpunosti nezadovoljan niti da je zadovoljan.

'Kad se sve uzme u obzir, ne mogu reći da sam u potpunosti nezadovoljan rezultatom jer praktično prije sedam mjeseci nismo ni znali hoćemo li uspjeti izići na ove izbore, a sada vidimo da je ipak drukčije. Ušli smo u Gradsko vijeće Osijeka i skupštine većine slavonskih županija, Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske i Brodsko-posavske', dodaje on.

Vraća se na Fakultet elektrotehnike 

Do raskola u stranci Vulin je obnašao dužnost zamjenika osječko-baranjskog župana, a nakon ovih izbora vraća se na svoje staro radno mjesto, osječki Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija, gdje je na Zavodu za elektrostrojarstvo bio asistent, a početkom 2013. stigao je u politiku.

'Na fakultetu sam zaposlen od 2010. kao asistent, upisao sam doktorat iz područja elektrostrojarstva i nadam se da ću to uskoro privesti kraju. Što će biti dalje s politikom, strankom, to ćemo odlučiti idućih dana', kaže Vulin.

Kad je riječ o procjenama za drugi krug izbora u Osijeku, smatra kako nema dvojbe da će pobjedu odnijeti Ivan Vrkić, dok bi u izbornom nadmetanju između nekadašnjeg stranačkog kolege Vladimira Šišljagića i HDZ-ova Ivana Anušića, procijenjuje, bitka mogla biti tijesna.