SUGERIRA VICE VUKOJEVIĆ

'Pitajte Miroslava Tuđmana tko je zaposlio Perkovića'

Bionic
Reading

Dana 15. listopada 1992., nekoliko minuta prije prikazivanja filma o Bruni Bušiću, u razgovoru s predsjednikom Franjom Tuđmanom u nazočnosti Ive Radića i Ivića Pašalića, predsjednik mi je rekao: Vice, moramo takve kao što su kao Perković, i njima slični, isključiti iz naših obavještajnih službi i naše službe sigurnosti stvarati s našim hrvatskim ljudima. To ja imam u transkriptu, otkrio je Vice Vukojević sinoć u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija

Pojasnio je kako je rekao da se Perković smucao po Ministarstvu obrane i stvarao paraobavještajne organizacije. 'Tko je Perkovića vratio na posao nakon što je umirovljen, ne mogu reći, to ne znam, ali on sam kaže, u sudskom zapisniku kad je saslušavan kao svjedok, da je radio u HIS-u od 1995. Tko ga je primio tamo – ne znam. To bi znao Miroslav Tuđman, možete njega pitati', rekao je umirovljeni ustavni sudac Vice Vukojević sinoć u splitskom Nadbiskupskom sjemeništu na predstavljanju knjige Bože Vukušića 'Zločini komunističke mafije – od slučaja Đureković do lex Perković'.

To je, izvještava Slobodna, ujedno bio njegov odgovor na pitanje iz publike, tko je vratio Perkovića na rad nakon umirovljenja.