PREŠLA NA SUPROTNU STRANU

Pijana vozačica kod Poreča usmrtila motociklista i teško ozlijedila maloljetnicu

15.08.2019 u 10:31

Bionic
Reading

U prometnoj nesreći kasno sinoć na području Poreča na cesti Kukci-Vranići smrtno je stradao 39-godišnji motociklist, dok je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena, izvijestila je u četvrtak Policijska uprava policija.

Nesreća se dogodila oko 23,30 sati, kada je 32-godišnja vozačica Volkswagen Caddia, pulske registarske, vozeći pod utjecajem alkohola od 1,44 promila iz smjera Poreča, djelomično prešla na suprotnu stranu kolnika i udarila u motocikl Gillera, pulske registracije, kojeg je iz suprotnog smjera vozio 39-godišnjak.

Od siline udara, motociklist je zajedno s maloljetnom putnicom pao na travnatu površinu.

U nesreći je vozač motocikla umro na mjestu nesreće, dok je putnica zbog teških ozljeda zadržana na liječenju u Općoj bolnici Pula. Vozačica Volkswagena je lakše ozlijeđena te je zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu uhićena i nad njom se provodi kriminalističko istraživanje.

U trenutku nesreće u Volkswagenu su se nalazila još tri putnika u dobi od 29,19 i 18 godina koji nisu ozlijeđeni. Tijelo poginulog muškarca je po nalogu nadležnog državnog odvjetnika prevezeno na Odjel patologije OB Pula radi obavljanja obdukcije.