SPRIJEČENA TRAGEDIJA

Pijan prebio radnika Čistoće u Sesvetama, Tomašević traži najstrožu kaznu

02.07.2023 u 13:23

Bionic
Reading

Radnik zagrebačke Čistoće fizički je napadnut u subotu u Sesvetama prilikom redovnog obavljanja posla, teško je ozlijeđen i zadržan u bolnici na liječenju, a policija je uhitila napadača, priopćeno je u nedjelju iz zagrebačke Gradske uprave.

Radnika Čistoće u prigradskom naselju Sesvete fizički je napao "korisnik usluge" koji je potom pobjegao, no policija ga je uhvatila, dodaje se u priopćenju.

Teško ozlijeđeni radnik je prevezen u KBC Zagreb, na "Rebro" i zadržan u bolnici. Veća tragedija spriječena je pribranošću i hrabrošću kolega radnika Čistoće koji su uspjeli zaustaviti napadača, kažu u Gradskoj upravi.

Gradonačelnik Tomašević oštro je osudio taj kukavički napad i očekuje najstrožu moguću kaznu za počinitelja Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević telefonski se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu pomoć. "Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost”, izjavio je gradonačelnik Tomašević.

Ovaj brutalan napad je neprihvatljiv i za njega nema bilo kakvog opravdanja. Važno je da ne prođe nekažnjeno, te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja, poručio je gradonačelnik Tomašević.

  • +22
Tomašević s radnicima Čistoće skupljao otpad Izvor: Pixsell / Autor: Robert Anić

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević telefonom se čuo s radnikom i njegovom obitelji, izrazio mu podršku i ponudio svu moguću pomoć.

'Najoštrije osuđujem jučerašnji kukavički napad na radnika Čistoće koji je uredno izvršavao svoju dužnost. Ovaj brutalan napad potpuno je neprihvatljiv i za njega nema niti može biti bilo kakvog opravdanja. Izuzetno je važno da ne prođe nekažnjeno te očekujem najstrožu moguću kaznu za počinitelja', rekao je Tomašević.

PUZ: Napadač bio alkoholiziran, u tijeku istraga

Iz Policijske uprave zagrebačke izvijestili su da se napad dogodio jučer oko 15,15 sati u Ulici Mladena Halape u Sesvetama gdje je 44-godišnji muškarac verbalno, a potom i tjelesno napao 52-godišnjeg zaposlenika poduzeća za obavljanje javnih usluga, Čistoće, nakon čega se udaljio.

Liječnička pomoć ozlijeđenom 52-godišnjaku pružena je u Kliničkom bolničkom centru Zagreb gdje je utvrđeno da je teško ozlijeđen.

Tijekom popodneva policijski službenici uhitili su 44-godišnjaka koji se dovodi u vezu s ovim događajem. Muškarac je, s obzirom da je bio pod utjecajem alkohola od 1,30 promila smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otriježnjena, dodaje se u priopćenju.

Trenutno se nalazi u službenim prostorijama policije te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi“ i „Teška tjelesna ozljeda“, a po dovršetku kriminalističkog istraživanja bit će predan pritvorskom nadzorniku, naveli su iz PUZ-a.