NEMA PREDAJE

Peveci se bacili u novi biznis

07.10.2013 u 09:02

Bionic
Reading

Ove godine urod je bio rekordan. Višnja i Zdravko Pevec očekuju 10 tona grožđa iz svojih vinograda koji se prostiru na 3,5 hektara u Čepelovcu blizu Đurđevca

'Na ovogodišnjoj Sabatini, vinskoj izložbi na Hvaru, bit ćemo najugodnije iznenađenje. Predstavit ćemo u nas malo poznatu vinsku sortu Chiraz, uz vrhunsko pakiranje i posebnu etiketu', pohvalili su se Peveci.
Već šest godina uzgajaju sortu grožđa od koje u nekim zemljama poput Južnoafričke Republike, Francuske ili Australije proizvode jedno od najcjenjenijih i najpoznatijih vina današnjice, pišu 24sata


'Putovanja su mi jedino što mi nedostaje iz vremena dok smo bili vlasnici trgovačkog lanca. Čovjek hodajući kroz svijet vidi neke nove stvari koje može primijeniti. Tako smo se upoznali sa Syrahom', kaže Višnja.
Nakon poduzetničkog kraha shvatili su da nisu sve izgubili. Ostala im je obitelj na okupu, a to, tvrde, daje im snagu za novi početak. Ponovno su se posvetili poljoprivredi, kao nekad kad su uzgajali paprike. Višnji je, uz pjevanje, vinograd najveća strast, dok Zdravko samo pomaže. On je više stručnjak za uzgoj žitarica. S obzirom na to da nemaju sve potrebno za proizvodnju vina, u pomoć su priskočili prijatelji iz Erdutskih vinograda.

Nadaju se da će njihov crnjak završiti na policama trgovina.