'TO IM JE VIŠAK'

Peveci prodaju sve: Od kobile, srna pa do knjiga i mobitela

15.03.2013 u 16:14

Bionic
Reading

Jesu li posrnuli poduzetnici Višnja i Zdravko Pevec nakon poslovnog kraha u kojem ih je Trgovački sud u stečajnom postupku razbaštinio velikog poslovnog carstva doista doživjeli i financijski slom te sada rasprodaju imovinu, pitanje je koje ovih dana mnogi postavljaju nakon što se proširila vijest da putem interneta prodaju sve i svašta, od vrijednih nekretnina do dijelova pokućstva

Na poznatom internetskom oglasniku Peveci su oglasili prodaju dviju vikendica u Ferdinandovcu i Čepelovcu u Koprivničko-križevačkoj županiji, uzgojnu divljač – tri jelena i deset košuta te plemenitu i nagrađivanu sportsku kobilu. No, na popisu ponuđenih predmeta čak su i mobiteli, računala, kožnate torbe, skuter te stari golf trojka i stručna literatura iz područja ekonomije, menadžmenta, financija i strategije upravljanja, piše Večernji list

'Istina je da smo oglasili prodaju nekih nekretnina koje više ne koristimo i koje su nam danas višak, no nismo ni gladni ni žedni i ne prodajemo to zbog financijskih poteškoća', kazao je Zdravko Pevec iznenađen tolikim interesom javnosti. Iako ih je, kaže, država razbaštinila i uzela im poduzeća koja su sami stvorili, oni i danas žive od svoga rada obrađujući oko sto jutara zemlje.


'Mi pripadamo generaciji koja je naučila radom stvarati i danas se tako ponašamo, a i sinove smo tako odgojili', ističe dodajući da imovina i stvari koje prodaju upravo u najvećem dijelu i pripada njihovim sinovima koji su se, okupirani vlastitim poslovima, odlučili riješiti svega što im je višak i što zapravo samo propada i gubi vrijednost.

'Ne treba nitko biti zabrinut za obitelj Pevec, mi smo naučili raditi i nikada se ne predajemo', poručio je Zdravko dodajući da ih jednako ne brine ni skorašnje suđenje na kojem ih Državno odvjetništvo tereti da su oštetili državu za oko 14 milijuna kuna. Zdravko i Višnja uzvratili su tužbom u kojoj žele dokazati da su oni žrtve nepotrebnog stečaja te po toj osnovi od države potražuju oko 500 milijuna kuna.