ZASTUPNICIMA STIGLI TABLETI

Petrov: Vrlo rado ću provjeriti i putne naloge u Saboru

08.03.2017 u 14:42

Bionic
Reading

Nakon afere dnevnice u kojoj su uočene nepravilnosti s putnim nalozima u Vladi, predsjednik Sabora Božo Petrov kazao je da će provjeru putnih naloga vrlo rado napraviti i u Saboru ako stručne službe ocijene da je to potrebno

Saborski zastupnici od danas će moći preuzeti tablete, potvrdio je novinarima u Saboru predsjednik Sabora Božo Petrov.

'Namjera mi je učiniti rad Sabora bržim i efikasnijim, što se tiče protoka informacija i smanjiti administraciju', kazao je Petrov.

Tablete zasad zastupnici mogu koristiti samo unutar Sabora, potvrdio je Petrov. 'Nama je želja da se prijenosni alati koriste za sam rad, nije to dječja igra ili za zabavu kući. Zbog toga smo limitirali mogućnost spajanja na internet izvan Sabora', kazao je Petrov.

Petrov se ponovno, na upit novinara, osvrnuo na aferu dnevnice i progovorio o putnim nalozima u Saboru. Kazao je da se u Saboru dnevnice isplaćuju u kuverti, ali da je on već tražio da se to promijeni i da se napravi revizija putnih naloga.

Upitan hoće li provjeravati da li je i u Saboru bilo slučajeva kao i u Vladi, Petrov je kazao: 'Što se tiče putovanja i odobravanja, taj dio leži na meni. Stručne službe uvijek provjere zahtjeve, a onda oni dolaze na potpis meni. Mislim da tu ne bi trebalo biti malverzacija.'

Bi li trebalo provjeriti prijašnje godine, upitali su novinari. 'Naravno da uvijek treba napraviti reviziju ako postoji sumnja. Do sada nije bilo sumnje, ali ako saborske službe procijene da je to potrebno, naravno, vrlo rado ćemo to napraviti. Ovako kako danas funkcionira, funkcioniralo je i prije, ali vrlo rado ću provjeriti i taj dio. Ovo što se događa u Vladi vjerujem da nije pravilo da se inače tako događa', kazao je Petrov.