odbijenica od 1,5 milijardi kuna

Petrov: Agrokoru je država bila samoposluga, takav monstrum nam ne treba

15.04.2017 u 13:34

Bionic
Reading

Božo Petrov, predsjednik Hrvatskog sabora i Mosta, progovorio je o dramatičnim trenucima kada se spašavao posrnuli Agrokor, a time i gospodarski sustav Hrvatske

U razgovoru za Večernji list naveo je da Vlada spašava gospodarski sustav i radna mjesta, a ne Agrokor.

'Zakonom nismo spašavali ni Ivicu Todorića, čak suprotno. Upravo aktivacijom Zakona o prinudnoj upravi Ivica Todorić više nije bio u mogućnosti licitirati što će napraviti s Agrokorom. Na kraju je otišao iz upravljačke strukture, a u konačnici i iz vlasničke strukture jer su dugovanja veća od vrijednosti kompanije', kazao je Petrov.

Smatra da je Hrvatskoj potreban  niz manjih jakih kompanija, a ne jedan monstrum. Istaknuo je da prvi senzor za paljenje alarma bio kada se malim proizvođačima nije plaćalo više mjeseci.

'Znali smo, ako se budu događale loše stvari, da prijeti nova recesija, osipanje radnih mjesta i masovni odljev ljudi iz RH. Zato smo se užurbano pripremali za sve scenarije. Ali odbili smo reagirati onako kako su političari dosad pomagali Agrokoru. Agrokoru je država dosad bila samoposluga', kazao je Petrov i dodao da je Todoriću na sastanku rekao da Vlada neće odobriti milijardu i pol kuna državne pomoći.